Dak- en gevelschroeven

Voor het bevestigen van dakbedekkingen zijn diverse soorten dak- en gevelschroeven verkrijgbaar. Bij dit type schroeven is het van het grootste belang dat ze zijn gemaakt van RVS, want anders roesten ze na verloop van tijd door. Het wordt daarom aanbevolen om een dakbedekking uitsluitend met speciaal daarvoor ontwikkelde producten te bevestigen. De verschillende schroeven hebben allemaal als kenmerk dat ze niet in de dakbedekking verzinken, maar met een bolle kop of een zeskante kop op de dakbedekking rusten. Er zijn uitvoeringen voor specifieke dakbedekkingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van ringen voor een betere bescherming tegen regenwater, zoals Spenglerschroeven.

Lees meer

Voor elk type dak eigen dak- en gevelschroeven

De vele soorten dakbedekkingen die verkrijgbaar zijn, hebben elk hun eigen dak- en gevelschroeven. Het bevestigen van een golfplaten dak op een carport of schuur kan het beste worden gedaan met Spenglerschroeven. Dat zijn schroeven met een scherpe zelfborende punt, die niet voorgeboord hoeven te worden. Onder de schroefkop zit een EPDM ring om de waterdichtheid te garanderen. Met deze schroeven kunnen ook dakpannen worden vastgezet. Voor bitumen dakbedekking zijn er vergelijkbare producten, maar die hebben driedelige ringen van lood, RVS en bitumen. Met deze schroeven is het dak waterdicht en bestand tegen de hoge temperaturen van de zon in de zomer.

Burghouwt’s keuze in dak- en gevelschroeven

Bij dak- en gevelschroeven is het essentieel dat er een waterdichte verbinding kan worden gemaakt. Van de schroeven die daarvoor worden gebruikt mag worden verwacht dat ze tientallen jaren stand houden.

Profielplaten

Voor de bevestiging van profielplaten aan de gevel worden ook dak- en gevelschroeven worden gebruikt. Profielplaten worden bij wijze van afwerking aan gevels bevestigd, maar dat kan alleen met speciaal daarvoor ontworpen dak- en gevelschroeven. Het bijzondere aan de producten voor de bevestiging van profielplaten is, dat die in meerdere kleuren leverbaar zijn. Dat maakt het mogelijk om de kleur van de schroeven aan te passen aan de kleur van de profielplaten. Op die manier is nauwelijks te zien op welke plek de profielplaten aan de gevel zijn bevestigd.

De juiste schroeven vinden

Doordat er zoveel soorten dakbedekking bestaat is het erg moeilijk om de juiste dak- en gevelschroeven te selecteren. In de webshop van Burghouwt is bij alle producten een duidelijke beschrijving te vinden, inclusief een overzicht van de kenmerken van de producten. In de meeste gevallen is daar voldoende informatie uit te halen om de geschikte dak- en gevelschroeven te vinden. Wie er niet zelfstandig uitkomt kan hulp vragen aan de medewerkers van Burghouwt. Die zijn via de site bereikbaar, maar het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een van de winkels.