Cilindersets

Er zijn meerdere deuren en ramen in een huis dus heb je ook meerdere sloten nodig. Veel gebruikte sloten zijn de cilinders. Deze cilindervormige sleutelgaten heb een bepaald mechanisme waardoor ze ook echt alleen met de juiste sleutel kunnen worden geopend. Als je meerdere cilinders wilt kopen, dan kun je het beste cilindersets kopen. Als je losse cilinders koopt, dan heb je daar ook aparte sleutels voor nodig. Gelukkig zijn er dan cilindersets die allemaal met dezelfde sleutel werken. Met een sleutel kun je dan al deze cilinders openen en hoef je niet voor alles een andere sleutel erbij te pakken.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Er zijn verschillende soorten cilinders. Elk met zijn eigen handigheid en voordeel. De meest bekende cilindersloten zijn de knopcilinders, enkele cilinders en dubbele cilinders. Koop hier een cilinderset van en je zit goed voor je hele huis.

Knopcilinders

Knopcilinders zijn een van de bekendste cilindersloten voor een voordeur of achterdeur. Deze soort sloten zijn cilindervormig. Aan de ene kant zit een draaiknop en aan de andere kant zit het sleutelgat voor de sleutel. Het wordt veel gebruikt voor voordeuren en achterdeuren omdat de knop maskeert dat er een cilinderslot zit. Je kunt namelijk niet meteen zien dat het slot in een cilindervorm is en dit wordt ook minder snel geconcludeerd als er niet aan beide kanten een sleutelgat zit. Met een knop kun je ook erg makkelijk de deur openen.

Enkele cilinders

Naast knopcilinders heb je ook enkele cilinders. Deze cilindervormige sloten hebben een sleutelgat aan de ene kant en niks aan de andere kant. Deze andere kant wordt ook wel blinde kant genoemd. Dit is een van de veiligste cilindersloten die er is. Door de blinde kant wordt er niet meteen gezien dat het een cilinderslot is en kan er ook moeilijk worden ingebroken. Wel is het altijd goed om een sleutel bij te hebben, want met een enkele cilinder wordt buitensluiten een stuk makkelijker. Enkele cilinders zijn erg populair voor deuren binnen in huis.

Dubbele cilinders

Naast enkele cilinders heb je ook dubbele cilinders. Dit soort cilinders zijn ook in cilindervorm en hebben aan beide kanten een sleutelgat. Als een deur dus een dubbel cilinderslot heeft, dan kun je de deur via twee kanten openen. Een dubbele cilinder wordt ook veel binnenshuis of bij de deur naar de tuin gebruikt. Het is een makkelijk slot dat aan beide kanten van de deur kan worden gesloten of geopend. Hierdoor heb je ruim de keuze en kun je jezelf ook nooit buitensluiten of de deur vergeten op slot te doen.

Keurmerk SKG

De drie hierboven besproken cilindersloten zijn de bekendste cilindersloten. Deze worden ook veel in sets verkocht, zodat je voor alle sloten maar een sleutel nodig hebt. Het is hierbij wel belangrijk dat de sloten veilig en inbraakweerbaar zijn. Bij deze beoordeling helpt SKG, Stichting Kwaliteit Gevelbouw je een handje. Zij testen en keuren allerlei sloten, waaronder veel cilindersloten. Deze worden dan getest op sterkte, duurzaamheid en inbraakweerbaarheid. Hoe meer sterren een product krijgt, hoe meer inbraakweerbaar een slot is. Kijk hier dus altijd goed voor uit.