header_werkkleding

Kiezen voor werkkleding

Over het algemeen geldt dat alle kleding met harde protectie zorgt dat de klap of stoot verdeeld wordt over het oppervlak. Zachte protectie zorgt juist voor het opvangen van de vrijgekomen energie. Hoe meer moeite het kost om de zachte protectie in te drukken, hoe beter het zorgt voor de verdeling van energie en dus hoe beter de bescherming.

De slimste keus die je kunt maken bij het kiezen van kleding en schoenen? Kijk eerst naar de toepassing en daarna naar de prijs. Zoek dus eerst het juiste kledingstuk bij je werk. Alleen dan gaat de broek lang mee en gaat het verbruik van de kleding omlaag. Daar zit de grootste kostenbesparing.

  Bijvoorbeeld:
 • Zit je veel in de auto? Kies dan niet voor polyester, want dat gaat zweten.
 • Werk je veel langs de weg? Kies voor signalering op de kleding.
 • Ben je schilder? Dan raakt je broek niet versleten, maar slechts bevlekt.
 • Een wat goedkopere broek volstaat prima.
 • Zit je veel op de knieën? Dan zijn schuine steekzakken handig, omdat daar het gereedschap niet uitvalt.
 • Sta je in veel in de olie? Oliebestendige schoenen hebben een antisliplaag en zorgen dat rubber niet aangevreten wordt.

Wat heeft zin en wat niet?

Het is verbazingwekkend hoeveel werkers niet goed passende kleding dragen. Als protectie niet op de goede plek zit, doet het niks. De juiste maat is dus erg belangrijk. Kom voor de zekerheid altijd even passen of organiseer een passessie bij jou op de zaak, dan komen we langs. Met de juiste protectie op de juiste plek, kun je de levensduur van de kleding verdubbelen.

Werken in warmte, kou of regen

Warmte is afkomstig van beweging. Hoe meer je beweegt, hoe meer warmte je zelf produceert, ook in de winter. Omdat de werkzaamheden van elkaar verschillen, zal ook je behoefte aan warme kleding verschillen, zelfs in de winterse kou. Het heeft geen zin om drie lagen truien en een dikke jas te gaan dragen. Ook bij koud weer kun je zweten en het afvoeren van vocht en het tegenhouden van wind is belangrijk. Een winddicht jack is daarom beter dan een dikke jas. De sleutel zit in het dragen van lagen, zodat je huid niet nat blijft.

  Deze opbouw werkt het best

 • Thermo onderkleding: hiermee wordt zweet afgevoerd
 • Isolerende tussenlaag: de tussenlaag zorgt voor stilstaande lucht tussen de lagen en dat is lekker warm.
 • Beschermende overkleding: beschermt tegen sneeuw, regen en wind.

Scheuren en slijten voorkomen

Alle broeken scheuren een keer. De kunst is om het zo lang mogelijk te voorkomen. Dat doe je door de goede broek te kiezen. Veel werkers scheuren uit het kruis. Een 3-naads gestikte broek voorkomt dat probleem. Daar kun je bij wijze van spreken aan gaan hangen en er gebeurt niks mee.

Stiksels van de broek

Elke werkbroek heeft stiksels. Die zijn nooit voor de versiering, maar altijd voor versteviging. Steekzakken die schuin zitten bijvoorbeeld, zorgen ervoor dat gereedschap niet uit je zakken valt bij het op de knieën zitten. Kortom, niks is zomaar.

Werkkleding voor meer dan 20 medewerkers

Dit zijn de voordelen van de samenwerking met de kledingspecialisten van Burghouwt:

Passessie op locatie

Ben je met tenminste 20 man in de organisatie? Dan komen we bij je langs voor een passessie. Dat kan overdag, maar ook ’s avonds. Handig, want we nemen alles mee waaraan behoefte is. Kleding moet je toch even kunnen beoordelen; of het lekker zit en of het goed beschermt. We nemen alle gewenste maten mee.

Kledingmanagementsyteem

Met het kledingmanagementsysteem van Burghouwt hou je voor elke medewerker bij wat hij of zij draagt: type kleding, maat en kleur. We leggen elke individuele werknemer vast in het systeem. Is het kledingpakket bepaald? Dan is elke volgende bestelling kinderspel. Gewoon even in het systeem opzoeken. Dat kun je ook overlaten aan de werknemers zelf, door bestelbedragen aan hen te koppelen. Ook de aftrekbare kosten van bedrijfskleding worden automatisch verwerkt. Deze extra service is gratis.

Testen uitzetten

Denk je voor elke functie de juiste kleding te hebben? Wij denken met je mee. We zien vaak dat gebruikers te snel hun kleding verslijten. Dat zal met Burghouwt niet gebeuren. We dragen actief kleding aan die de gebruiker eens kan testen. Zo bekijken we samen met welke kleding de gebruiksduur omhoog gaat.

Wil je onze hulp?

We helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste kleding. Voor jou alleen, voor het team of voor het hele bedrijf. Bezoek een van onze vestigingen, bel onze adviseurs op 073 648 88 10 of vul onderstaand contactformulier in. We helpen je snel en vooral doeltreffend.

Contactformulier werkkleding