Hefschuifbeslag

Hefschuifbeslag is het beslag dat nodig is voor een hefschuifdeur. Een hefschuifdeur is een deur die je opent door een hefschuif met een hefboomwerking naar boven te bewegen. Door de hefboomwerking hef je de schuifpui en kan deze geopend worden. Een hefschuif staat hierbij recht en beweeg je dan naar links of rechts. Dan kun je ook makkelijk daarmee de deur openen. Dit verschilt van een kiepschuif waarmee je de schuif naar beneden beweegt en dan opent. Om een hefschuifdeur goed te kunnen openen heb je bepaalde hulpmiddelen nodig en die vind je bij ons onder het hefschuifbeslag.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hefschuiven

Als eerste heb je natuurlijk de hefschuiven nodig om de deuren te openen. Hefschuiven vind je in verschillende maten en lengtes. Het is namelijk ook deels de deurklink. De deur wordt geopend door een hefboomwerking wanneer je de hefschuif omhoog heft en vervolgens de deur dan een stukje van de rails afhaalt en kunt bewegen. De hefschuiven moeten makkelijk te heffen zijn en een deur mee krijgen. Hefschuiven zijn dus gemaakt van sterk en licht materiaal. De lengte van de schuif en deurklink verschilt per hefschuif. Welke het beste bij jouw schuifpui past hangt ook af van de grootte van deze pui en je eigen voorkeur.

Hefschuifsloten

Hefschuifsloten zijn de sloten voor de hefschuiven. Met een hefschuif kun je makkelijk de schuifpui opheffen en verplaatsen, maar soms is een hefschuif niet nodig. Dan kun je deze makkelijk op slot zetten met een hefschuifslot. Deze sloten zijn langwerpig en passen makkelijk in de hefschuiven. Het is een veilige maatregel om te nemen als je een hefschuif gebruikt. De hefschuif staat dan op slot en kan niet zomaar door iedereen geopend worden. Ook blijft het vastzitten en zal de hefschuif niet zomaar gaan bewegen.

Grondkarton

Naast hefschuiven heb je ook grondkarton nodig, die wij ook hebben in ons assortiment. grondkarton zijn de geleiders van de verbindingsstangen. Ook bevat het grondkarton de wielen die de schuifpui kunnen dragen. Omdat de grondkarton ook deels de pui moet dragen, zit hier vaak een maximaal draaggewicht aan. Houd dit altijd goed in de gaten, want het is natuurlijk wel belangrijk dat de grondkarton de pui ook echt kan dragen en ondersteunen. De meeste grondkarton kan meerdere honderden kilogrammen aan en kan dus veel schuifpui hebben.

Rails

Als de schuifpui kan worden geheven en ergens overheen kan bewegen, dan gaat dit een stuk makkelijker met een rails. De rails is waar de schuifpui over beweegt zodra deze is geheven door de hefschuif. Dit moet soepel verlopen en daar heb je een goede rails voor nodig. Bij een rails hoef je trouwens niet meteen te denken aan een treinrails. Een rails voor een schuif bestaat uit een plaat met verhoging waar de schuifpui makkelijk op kan rusten en ook makkelijk op kan bewegen zodra de schuifpui is geheven door de hefschuiven.