Briefplaten en tochtborstels

Ben je op zoek naar kwalitatief deurbeslag? Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van alles wat hieronder valt, ook briefplaten en tochtborstels kun je op deze pagina vinden. Bij Burghouwt vinden we verstandig bouwen enorm belangrijk, omdat wij geloven dat je dit bereikt door het gebruik van de beste producten. Daarom vind je alleen de beste kwaliteit in onze webshop. Ook als het gaat om briefplaten en tochtborstels is het makkelijk om de juiste keuze te maken. Hier vind je alles op één plek en ben je snel verzekerd van een goede aankoop. ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’: ervaar het zelf.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Dit moet je weten over briefplaten en tochtborstels

Briefplaten en tochtborstels vallen onder deurbeslag en vormen een belangrijk onderdeel van een voordeur. Een briefplaat is nodig wanneer je een manier wilt om je post door de deur te ontvangen. Vrijwel iedere voordeur is voorzien van een briefplaat, tenzij je kiest voor een losse brievenbus in de tuin. Briefplaten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten: het is aan jou om te bepalen wat praktisch én mooi is. Kijk niet alleen naar de afmetingen, maar ook naar de vorm van de plaat en het type klep. Zo zijn er tuimelkleppen en ronde kleppen, maar kun je ook kiezen voor een briefplaat die naar binnen draait. Bij Burghouwt heb je ruime keuzemogelijkheden op het gebied van briefplaten.

Tochtborstel: voordelen en toepassingen

Je kunt onder andere kiezen voor een brievenbus met tochtborstel. Wanneer de brievenbus open staat kan er veel koude lucht naar binnen komen. Dit is niet alleen onaangenaam, maar is ook nog eens niet goed voor je energierekening. Daarom is het slim om te kiezen voor een brievenbus met tochtborstel. Deze borstel zit in de brievenbus en houdt het grootste gedeelte van de tocht tegen. Zo ben je verzekerd van een manier om je post te ontvangen en zorg je ervoor dat er niet teveel kou binnenshuis komt. Een brievenbus met tochtborstel is verkrijgbaar in meerdere kleuren en maten.

Briefplaten en tochtborstels: de aandachtspunten

Waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een nieuwe brievenbus of briefplaat? Hier vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten, waardoor je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

 • Type briefplaat: wil je een tuimelklep, een naar binnen draaiende plaat of gewoon een standaard brievenbus? Er zijn genoeg mogelijkheden en wat je kiest is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur.
 • Met of zonder tochtborstel: een tochtborstel is vooral aan te raden wanneer je kiest voor een brievenbus waarvan de klep open kan blijven staan.
 • Afmeting: zorg ervoor dat de afmetingen overeenkomen, zodat je zeker weet dat de briefplaat goed past.