Tochtprofielen

Ben je op zoek naar manieren om een woning of kantoor warmer te houden? Dan is het slim om eens te kijken naar het aanbod van tochtprofielen bij Burghouwt. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle tochtstrips in het assortiment. Zo weet je meteen wat je mogelijkheden zijn en is het nog makkelijk om de juiste keuze te maken. Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan verstandig klussen en daarom ben je hier altijd verzekerd van goede kwaliteit. We geloven dat je alleen met de beste producten het beste resultaat behaalt. Ontdek hier al jouw mogelijkheden voor tochtprofielen en kies gegarandeerd voor topkwaliteit!

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Tochtprofielen: dit moet je weten

Tochtprofielen, ook wel tochtstrips genoemd, zijn speciale profielen gemaakt van kunststof of aluminium. Dit wordt op ramen en deuren toegepast om zo een tochtvrije constructie te creëren. Het tochtwerende gedeelte van een tochtprofiel is meestal gemaakt van rubber. Dit is een sterk materiaal dat goed bestand is tegen weersinvloeden. Op deze manier kies je voor de beste kwaliteit. Tochtprofielen kunnen worden toegepast op verschillende manieren. Een tochtprofiel voor de onderkant van een deur wordt ook wel een valdorpel genoemd. Ook valdorpels vind je in het assortiment van Burghouwt.

De voordelen van goede tochtprofielen

Tochtprofielen hebben een belangrijk voordeel: ze zorgen ervoor dat er een stuk minder kou in de woning komt. Zonder tochtprofielen kan er veel meer wind en koude lucht naar binnen waaien. Dit zorgt er weer voor dat de woning koud aanvoelt. Daarnaast moet de verwarming harder werken om warm te blijven, waardoor dit je uiteindelijk ook meer zal kosten. Een tochtprofiel neemt dit allemaal weg en zorgt ervoor dat je woning een stuk warmer blijft.

Hoe maak je de beste keuze voor je klus?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je tochtprofielen wilt aanschaffen. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

-
  • Kies de juiste tochtprofielen, afhankelijk van de plek waar deze geplaatst gaat worden. Kijk naar de lengte, de gewenste uitvoering en de kwaliteit. Je kunt kiezen voor een tijdelijke tochtstrip, maar er zijn ook luxe uitvoeringen verkrijgbaar.
  • -
  • Het is belangrijk om eerst naar de kier te kijken waar het tochtprofiel geplaatst zal worden. Een kier is nooit overal even groot en daardoor moet je zowel naar het maximale als het minimale aantal mm van de tochtstrip bekijken en ontdekken of deze aansluit op jouw wensen. Bekijk hier het aanbod bij Burghouwt.