Dushi Huis in Doetinchem

Dushi Huis in Doetinchem

Als familiebedrijf werkt Burghouwt vanuit kenmerkende waarden.  Wij geven om onze klanten, om onze medewerkers en om onze leveranciers.  Wij voelen ook een bredere verantwoordelijkheid richting de maatschappij die wij op diverse wijzen invullen. Een voorbeeld hiervan is dat wij het gezinsvervangend Dushi Huis van harte ondersteunen met een financiële bijdrage.

Inmiddels zijn er zes  Dushi Huizen in Nederland. De huizen bevinden zich in Ellecom (2) Spankeren (1), Dordrecht (1), Den Haag (1) en Doetinchem (1) . Binnenkort wordt er een huis geopend in Braamt. De Dushi organisatie is 15 jaar geleden ontstaan toen oprichter Alex de Bokx begon als weekend-pleegvader. Binnen de kortste keren had hij 10 pleegkinderen om zich heen verzameld.  In de Dushi Huizen wonen momenteel meer dan 50 uit huis geplaatste kinderen in de leeftijd van 4 tot 23 jaar.

In de Dushi Huizen wordt gewerkt met teams van betrokken en pedagogisch opgeleide medewerkers. De huizen kenmerken zich door een huiselijke sfeer met warmte en rust. Het leven wordt in de Dushi Huizen gevierd, de sfeer is open, positief en creatief.


   
 

Dushi Huizen zijn meestal gevestigd in redelijk grote panden, elk kind heeft een eigen kamer. De kinderen die worden opgevangen komen soms uit een pleeggezin, soms uit een gezinshuis en soms uit een jeugdzorginstelling. Er wordt onvoorwaardelijk gezorgd voor deze kinderen. Bij de Dushi Huizen wordt een kind bijna nooit  doorgeplaatst naar een andere plek of instelling.

Burghouwt ondersteunt het Dushi Huis Doetinchem (Braamt) dat in december geopend wordt o.a. met:

  • Tripp Trapp stoelen voor de jongste kinderen
  • door de kinderen zelfgemaakte lampenkappen voor op hun eigen slaapkamer
  • kindersloffen
  • matrassen
  • een bank en een trampoline

Wil je meer weten over dit mooie initiatief? Kijk dan op de website van het Dushi Huis. Om een goede indruk te krijgen, is het de moeite waard de korte film te bekijken, welke  in september jl. op TV is uitgezonden en is gemaakt door Brandpunt+.

 

Recent nieuws

Coronavirus Update

Coronavirus Update

Nu er het afgelopen weekend door de overheid nieuwe regels zijn bepaald die vooralsnog gelden tot en met 6 april a.s. om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, hebben we binnen Burghouwt de nodige maatregelen getroffen en de bedrijfsvoering hierop afgestemd.

Lees meer
Levertijden

Levertijden

Het Corona virus heeft Nederland verrast en leidt tot diverse uitdagingen. Met man en macht spannen wij ons vanuit Burghouwt in om alle bestellingen tijdig en correct uit te leveren.

Lees meer
Veilig & efficiënt werken

Veilig & efficiënt werken

Het zijn onzekere tijden en niemand weet hoe de nabije toekomst er precies uit zal zien. Juist nu is het verstandig om te beoordelen of wij samen zaken op een veilige en efficiënte wijze digitaal kunnen uitvoeren.

Lees meer
Ontwikkelingen rondom BENG

Ontwikkelingen rondom BENG

Graag geven wij u op deze wijze een update over belangrijke ontwikkelingen rondom BENG. Zoals wij u eerder informeerden was de beoogde datum voor de inwerkingtreding van de BENG-eisen in juni 2019 gesteld op 1 juli 2020.

Lees meer