Dushi Huis in Doetinchem

Dushi Huis in Doetinchem

Als familiebedrijf werkt Burghouwt vanuit kenmerkende waarden.  Wij geven om onze klanten, om onze medewerkers en om onze leveranciers.  Wij voelen ook een bredere verantwoordelijkheid richting de maatschappij die wij op diverse wijzen invullen. Een voorbeeld hiervan is dat wij het gezinsvervangend Dushi Huis van harte ondersteunen met een financiële bijdrage.

Inmiddels zijn er zes  Dushi Huizen in Nederland. De huizen bevinden zich in Ellecom (2) Spankeren (1), Dordrecht (1), Den Haag (1) en Doetinchem (1) . Binnenkort wordt er een huis geopend in Braamt. De Dushi organisatie is 15 jaar geleden ontstaan toen oprichter Alex de Bokx begon als weekend-pleegvader. Binnen de kortste keren had hij 10 pleegkinderen om zich heen verzameld.  In de Dushi Huizen wonen momenteel meer dan 50 uit huis geplaatste kinderen in de leeftijd van 4 tot 23 jaar.

In de Dushi Huizen wordt gewerkt met teams van betrokken en pedagogisch opgeleide medewerkers. De huizen kenmerken zich door een huiselijke sfeer met warmte en rust. Het leven wordt in de Dushi Huizen gevierd, de sfeer is open, positief en creatief.


   
 

Dushi Huizen zijn meestal gevestigd in redelijk grote panden, elk kind heeft een eigen kamer. De kinderen die worden opgevangen komen soms uit een pleeggezin, soms uit een gezinshuis en soms uit een jeugdzorginstelling. Er wordt onvoorwaardelijk gezorgd voor deze kinderen. Bij de Dushi Huizen wordt een kind bijna nooit  doorgeplaatst naar een andere plek of instelling.

Burghouwt ondersteunt het Dushi Huis Doetinchem (Braamt) dat in december geopend wordt o.a. met:

  • Tripp Trapp stoelen voor de jongste kinderen
  • door de kinderen zelfgemaakte lampenkappen voor op hun eigen slaapkamer
  • kindersloffen
  • matrassen
  • een bank en een trampoline

Wil je meer weten over dit mooie initiatief? Kijk dan op de website van het Dushi Huis. Om een goede indruk te krijgen, is het de moeite waard de korte film te bekijken, welke  in september jl. op TV is uitgezonden en is gemaakt door Brandpunt+.

 

Recent nieuws

Nieuwe standaard knop voor Winkhaus cilinders

Nieuwe standaard knop voor Winkhaus cilinders

De Winkhaus mechanische knopcilinders krijgen een nieuwe knop-vorm. Dit geldt voor bestellingen vanaf januari 2021. De aangepaste standaardknop is dan nog gebruiksvriendelijker en dankzij de ovale vorm nog makkelijker vast te pakken dan voorheen.

Lees meer
Burghouwt Corona Update

Burghouwt Corona Update

Gisteren, 14 december 2020, heeft minister-president Rutte Nederland geïnformeerd over nieuwe strengere maatregelen rondom de bestrijding van het COVID-19 virus. Met als doel om de verspreiding van het Coronavirus te

Lees meer
Tot en met 31-12-2020 extra voordeel met de KIA regeling

Tot en met 31-12-2020 extra voordeel met de KIA regeling

De KIA biedt zelfstandige ondernemers in de bouw belastingvoordeel bij de aanschaf van gereedschap en apparatuur. Wie in een boekjaar minimaal € 2400,- uitgeeft aan één van de door de Belastingdienst bepaalde bedrijfsmiddelen, komt binnen de KIA in aanmerking voor een fiscaal voordeel tot 28%. De investeringen moeten dan per keer wel minimaal € 450,- bedragen.

Lees meer
Prijsontwikkelingen in de markt

Prijsontwikkelingen in de markt

Bij deze informeren wij u dat wij van meerdere fabrikanten indicaties hebben gekregen over prijsverhogingen die in de komende periode zullen worden doorgevoerd. Vanuit Burghouwt houden wij een scherp zicht

Lees meer
Corona-update: Voorraad & Levering

Corona-update: Voorraad & Levering

Mede als gevolg van het virus bemerken wij dat leveranciers, ondanks hun inspanningen, toch niet altijd de gewenste leverbetrouwbaarheid richting ons kunnen invullen. Samen met deze leveranciers doen wij ons uiterste best om de impact voor u, als klant van Burghouwt, zoveel mogelijk te minimaliseren.

Lees meer