Dushi Huis in Doetinchem

Dushi Huis in Doetinchem

Als familiebedrijf werkt Burghouwt vanuit kenmerkende waarden.  Wij geven om onze klanten, om onze medewerkers en om onze leveranciers.  Wij voelen ook een bredere verantwoordelijkheid richting de maatschappij die wij op diverse wijzen invullen. Een voorbeeld hiervan is dat wij het gezinsvervangend Dushi Huis van harte ondersteunen met een financiële bijdrage.

Inmiddels zijn er zes  Dushi Huizen in Nederland. De huizen bevinden zich in Ellecom (2) Spankeren (1), Dordrecht (1), Den Haag (1) en Doetinchem (1) . Binnenkort wordt er een huis geopend in Braamt. De Dushi organisatie is 15 jaar geleden ontstaan toen oprichter Alex de Bokx begon als weekend-pleegvader. Binnen de kortste keren had hij 10 pleegkinderen om zich heen verzameld.  In de Dushi Huizen wonen momenteel meer dan 50 uit huis geplaatste kinderen in de leeftijd van 4 tot 23 jaar.

In de Dushi Huizen wordt gewerkt met teams van betrokken en pedagogisch opgeleide medewerkers. De huizen kenmerken zich door een huiselijke sfeer met warmte en rust. Het leven wordt in de Dushi Huizen gevierd, de sfeer is open, positief en creatief.


   
 

Dushi Huizen zijn meestal gevestigd in redelijk grote panden, elk kind heeft een eigen kamer. De kinderen die worden opgevangen komen soms uit een pleeggezin, soms uit een gezinshuis en soms uit een jeugdzorginstelling. Er wordt onvoorwaardelijk gezorgd voor deze kinderen. Bij de Dushi Huizen wordt een kind bijna nooit  doorgeplaatst naar een andere plek of instelling.

Burghouwt ondersteunt het Dushi Huis Doetinchem (Braamt) dat in december geopend wordt o.a. met:

  • Tripp Trapp stoelen voor de jongste kinderen
  • door de kinderen zelfgemaakte lampenkappen voor op hun eigen slaapkamer
  • kindersloffen
  • matrassen
  • een bank en een trampoline

Wil je meer weten over dit mooie initiatief? Kijk dan op de website van het Dushi Huis. Om een goede indruk te krijgen, is het de moeite waard de korte film te bekijken, welke  in september jl. op TV is uitgezonden en is gemaakt door Brandpunt+.

 

Recent nieuws

Ontwikkelingen rondom BENG

Ontwikkelingen rondom BENG

Graag geven wij u op deze wijze een update over belangrijke ontwikkelingen rondom BENG. Zoals wij u eerder informeerden was de beoogde datum voor de inwerkingtreding van de BENG-eisen in juni 2019 gesteld op 1 juli 2020. Bij deze beoogde invoeringsdatum werd ervan uit gegaan dat er eind 2019 betrouwbare rekensoftware zou kunnen worden aangeboden. Er is nu gebleken dat er per eind 2019 geen betrouwbare software is opgeleverd.

Lees meer
Burghouwt, ook voor Hout-Aluminium kozijnen!

Burghouwt, ook voor Hout-Aluminium kozijnen!

De professionele timmerfabrikant en aannemer kennen de weg inmiddels: Burghouwt Bouwbeslag is met meerdere vestigingen in Nederland en een indrukwekkend assortiment meer dan een leverancier van materialen aan de bouwwereld.

Lees meer
Prijsontwikkelingen in de markt

Prijsontwikkelingen in de markt

Vanuit Burghouwt houden wij een scherp zicht op de prijsontwikkelingen in de markt en uiteraard spannen wij ons in om kostprijsverhogingen zoveel mogelijk te beperken. Met dit bericht informeren wij

Lees meer
C2C Kozijnconcept VIHREA

C2C Kozijnconcept VIHREA

Vihrea is een interessant nieuw concept binnen de timmerindustrie. Duurzame meerwaarde op het gebied van Cradle-to-Cradle, energiebesparing en een lange levensduur. Als dé groothandel voor de timmerindustrie kunt u uiteraard

Lees meer