Dushi Huis in Doetinchem

Dushi Huis in Doetinchem

Als familiebedrijf werkt Burghouwt vanuit kenmerkende waarden.  Wij geven om onze klanten, om onze medewerkers en om onze leveranciers.  Wij voelen ook een bredere verantwoordelijkheid richting de maatschappij die wij op diverse wijzen invullen. Een voorbeeld hiervan is dat wij het gezinsvervangend Dushi Huis van harte ondersteunen met een financiële bijdrage.

Inmiddels zijn er zes  Dushi Huizen in Nederland. De huizen bevinden zich in Ellecom (2) Spankeren (1), Dordrecht (1), Den Haag (1) en Doetinchem (1) . Binnenkort wordt er een huis geopend in Braamt. De Dushi organisatie is 15 jaar geleden ontstaan toen oprichter Alex de Bokx begon als weekend-pleegvader. Binnen de kortste keren had hij 10 pleegkinderen om zich heen verzameld.  In de Dushi Huizen wonen momenteel meer dan 50 uit huis geplaatste kinderen in de leeftijd van 4 tot 23 jaar.

In de Dushi Huizen wordt gewerkt met teams van betrokken en pedagogisch opgeleide medewerkers. De huizen kenmerken zich door een huiselijke sfeer met warmte en rust. Het leven wordt in de Dushi Huizen gevierd, de sfeer is open, positief en creatief.


   
 

Dushi Huizen zijn meestal gevestigd in redelijk grote panden, elk kind heeft een eigen kamer. De kinderen die worden opgevangen komen soms uit een pleeggezin, soms uit een gezinshuis en soms uit een jeugdzorginstelling. Er wordt onvoorwaardelijk gezorgd voor deze kinderen. Bij de Dushi Huizen wordt een kind bijna nooit  doorgeplaatst naar een andere plek of instelling.

Burghouwt ondersteunt het Dushi Huis Doetinchem (Braamt) dat in december geopend wordt o.a. met:

  • Tripp Trapp stoelen voor de jongste kinderen
  • door de kinderen zelfgemaakte lampenkappen voor op hun eigen slaapkamer
  • kindersloffen
  • matrassen
  • een bank en een trampoline

Wil je meer weten over dit mooie initiatief? Kijk dan op de website van het Dushi Huis. Om een goede indruk te krijgen, is het de moeite waard de korte film te bekijken, welke  in september jl. op TV is uitgezonden en is gemaakt door Brandpunt+.

 

Recent nieuws

De webshop van Burghouwt wordt steeds praktischer!

De webshop van Burghouwt wordt steeds praktischer!

Sinds de introductie van de huidige webshop in 2019 ervaren steeds meer relaties het gemak van digitaal bestellen. Om dit gemak voor onze klanten nog verder te vergroten wordt er continue gewerkt aan verdere uitbreidingen van functionaliteiten en aan het uitbreiden van de  productinformatie.

Lees meer
Burghouwt is PSO-gecertificeerd

Burghouwt is PSO-gecertificeerd

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO laat zien in hoeverre een bedrijf investeert in mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument dat in totaal vier ladders kent. Burghouwt B.V. kreeg de score PSO trede 2.

Lees meer
Levertijden update

Levertijden update

Geachte relatie, In de afgelopen periode constateren we dat er marktontwikkelingen zijn die invloed kunnen hebben op levertijden van producten die u bij Burghouwt afneemt.  Naast COVID gerelateerde oorzaken die

Lees meer
Onrust op de grondstofmarkt

Onrust op de grondstofmarkt

In november van het afgelopen jaar hebben we u al geïnformeerd over de aangekondigde prijsstijgingen. We merken steeds meer op dat er op diverse gebieden onrust op de grondstofmarkt ontstaan.

Lees meer
Nieuwe standaard knop voor Winkhaus cilinders

Nieuwe standaard knop voor Winkhaus cilinders

De Winkhaus mechanische knopcilinders krijgen een nieuwe knop-vorm. Dit geldt voor bestellingen vanaf januari 2021. De aangepaste standaardknop is dan nog gebruiksvriendelijker en dankzij de ovale vorm nog makkelijker vast te pakken dan voorheen.

Lees meer