Onze exclusieve merken

Onze exclusieve merken

Aan de poort zijn we selectief en onafhankelijk. We kiezen voor kwalitatief goede merken, en producten die de tests hebben doorstaan. Zo kan het voorkomen dat we kiezen voor een beter product, zelfs als dat nog niet veel naamsbekendheid heeft. Je kunt rekenen op bewezen kwaliteit bij Burghouwt.   Voor een aantal merken zijn we de enige of grootste specialist in Nederland, waarvoor je alleen bij ons terecht kunt.

Axa Stenman

AXA STENMAN INDUSTRIES heeft een lange en rijke historie, die teruggaat tot 1902. De basis voor één van de twee huidige succesvolle kernactiviteiten wordt al in de jaren twintig van de vorige eeuw gelegd, als de voorloper van de huidige onderneming start met de productie en verkoop van hang- en sluitwerk. Zo’n twintig jaar daarna wordt een ringslot voor fietsen in het assortiment opgenomen. Dit markeert de start van een assortiment fiets beveiliging, de tweede kernactiviteit zoals die nu bestaat.

Vandaag de dag bestaat het assortiment voor Home Security uit scharnieren, raamuitzetters, raamsluitingen, deurbeslag en toegangsmanagement.

Centor

Centor superieure vouwdeuren laten huis en tuin samensmelten. Zonder deurposten of steunpilaren en met een gegarandeerd panoramisch uitzicht.

Al enige jaren voert Burghouwt met succes, exclusief het “Centor vouwdeur beslag”. Het vouwbeslag, dat de test bij de SHR glansrijk heeft doorstaan, voldoet aan weerstandsklasse 2. Dit fraaie stuk beslag is toepasbaar voor naar binnen- en buiten vouwende elementen.
De eenvoudige details met een Nederlands karakter zorgen voor een snelle productie en montage. Een duidelijke montagehandleiding, mallen en tekeningen voor ieder schema maken het compleet en afgestemd op de Nederlandse markt.

Naast het inmiddels bekende bovenrollende E3 en E4 beslag introduceren wij nu ook het onderrollende F3 beslag. Heeft het E3 en E4 beslag nog een verzwaarde bovenconstructie nodig, het F3 kan toe met een ranke bovendorpel. Dit maakt het beslag bij uitstek geschikt voor puien met bovenlichten, aanbouwen en binnenpuien.

Voor alle drie de systemen geldt:
De dichting is rondom de deuren aaneengesloten voor een nog betere wind- en waterdichtheid.
Centor heeft een gepatenteerde borging die de hoogteverstelling van de deuren ook nog eenvoudig maakt en vervolgens met zekerheid borgt. Behalve in de hoogte zijn de deuren ook in de breedte te verstellen. In een handomdraai stelt u de deur met een schroevendraaier recht in het kozijn en met de juiste afhangspeling.
Met de verstelbare sluitplaten kunt u de aanpersdruk van de deur in het kozijn stellen. De sluitplaat beschikt over voldoende ruimte om het krimpen en zwellen van de deuren op te vangen.
Wij bieden uitstekende prijs-kwaliteitverhouding door levering via het korte kanaal.

Deventer Profielen

DEVENTER Profielen produceert en levert een compleet pakket dichtingsprofielen voor alle raam- en deurconstructies, inclusief maatwerk en kaders. Deventer biedt oplossingen voor de kozijnenindustrie om wind, geluid- en waterdichtheid te realiseren.
De DEVENTER profielvormgeving is uniek, de tolerantiecapaciteit groot. Testrapporten, informatie betreffende geluid, brand evenals ISO, KOMO en IFT certificaten bevestigen de know how.

Duco

Duco Ventilation & Sun Control is gestart in 1991 en op vandaag gevestigd in een ultramoderne bedrijfsinfrastructuur van 100.000 m2 (verspreid over twee sites) in Veurne (België), gelegen langs de E40 autosnelweg Oostende-Calais. Duco is vandaag de dag een toonaangevend producent in Europa van ventilatie- en zonweringsystemen die op een “natuurlijke” manier een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat garanderen.

Duco geeft op een natuurlijke manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen, is de ultieme garantie voor een gezond binnenklimaat. De gezondheid van de gebruiker staat bij Duco dan ook centraal.

Een doordachte combinatie van basisventilatie, intensieve ventilatie en zonwering zorgt voor een optimale luchtkwaliteit. Duco biedt zowel voor woning, kantoor, school of zorginstelling een innovatieve oplossing waarin iedereen zich thuis voelt.

Duco, Home of Oxygen

Duco behaalde reeds verschillende internationale awards op het vlak van innovatie, management en export.

Vanaf het eerste ontwerp tot het afleveren van het product bij de klant, heeft Duco alles in eigen beheer. De directie en de verschillende departementen zetten zich permanent in om nieuwe en innovatieve producten op de markt te brengen. Duco biedt dan ook een marktgericht gamma design-geavanceerde systemen aan. Functionele en esthetische oplossingen voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

 

HMB

HMB is van oorsprong een familiebedrijf waarbij de medewerkers afkomstig zijn uit de bouwpraktijk. Hierdoor is de organisatie als geen ander bekend met problemen die zich voor kunnen doen tijdens het afhangen van deuren en ramen. Daarnaast is het HMB-team is zeer gedreven en heeft passie voor het vak. Zowel intern als extern wordt er dagelijks nauw samengewerkt om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en sluitende oplossingen te bedenken voor actuele problemen. Bovendien heeft HMB vele goede contacten met hen die in de praktijk werkzaam zijn, waardoor de organisatie continu op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de bouwwereld. Op deze ontwikkelingen wordt snel en adequaat gereageerd, waardoor er vroegtijdig in kan worden gespeeld op de wensen en behoeften van de klant.

HMB is altijd op zoek naar de juiste balans tussen kwalitatief hoogwaardige, duurzame, arbeidsvriendelijke producten, gecombineerd met de nodige aandacht voor het visuele aspect van het product. Een belangrijke kernwaarde binnen de organisaties is dan ook het leveren van kwaliteit en dat binnen elk facet van de organisatie. Naast een goed product betekent dit tevens klantgerichte service, ondersteuning en investering in opleiding. De klant staat centraal en die moet zo optimaal mogelijk bediend worden.

 

 

Hoppe

In 1952 richtte Friedrich Hoppe in Heiligenhaus nabij Düsseldorf – het Duitse productiecentrum voor sloten en beslag – een onderneming op voor de productie van deurbeslag. Twee jaar daarna verhuisde Friedrich Hoppe de onderneming naar Stadtallendorf, in de buurt van Marburg (Hessen), waarmee de basis voor continue groei werd gelegd. Hoppe is vandaag de dag een internationaal merk met vestigingen in Zwitserland, Duitsland, Italië,  Engeland, Duitsland en Amerika.

KFV

KFV, Karl Fliether GMBH maakt deel uit van de Siegenia groep.

De SIEGENIA-GROEP biedt een uitgebreid assortiment producten aan die ramen en deuren waardevol maken. Met de productgroepen TITAN, ALU en PORTAL, alsook met AERO en DRIVE behoort het bedrijf tot de wereldwijd toonaangevende aanbieders van beslag, ventilatie- en gebouwentechniek.

KFV dekt tevens het volledige gebied van moderne sluitsystemen voor deuren. Het volledige aanbod wordt afgerond door de SIEGENIA-AUBI Sicherheits-Service GmbH, die op de markt komt met producten en diensten voor inbraakbeveiliging en raamreparaties. Alles bij elkaar vormt dit een krachtige productportefeuille voor verwerkers, planners en architecten – van de beslagtechniek voor ramen en balkondeuren via gebouwtechnische oplossingen aangaande huisautomatisering en inbraakbeveiliging tot muur- en raamventilatoren, meerpuntssluitingen en nooddeur- en automatische deursluitingen.

Maco

Maco Beschläge BV is één van de 11 buitenlandse vestigingen van het Oostenrijkse moederbedrijf Mayer & Co. Beschläge GmbH:
Maco is wereldleider in de ontwikkeling en productie van beslag bestemd voor houten en kunststof kozijnsystemen waaronder draaikiep- en hefschuifbeslag.

Maco is met 3 productievestigingen in Salzburg, Trieben en Mauterndorf de op één na grootste private werkgever van Oostenrijk.
Maco Beschläge BV is door jarenlange ervaring op dit gebied in staat professionele totaaloplossingen te bieden, afgestemd op de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgevers. Hoogwaardige kwaliteit, voortdurende innovatie en een uitstekende service is waar Maco Beschläge BV voor staat.

Spax

Reeds jaren staat SPAX International voor innovatie en kwaliteit in het produceren van schroeven. Het succesverhaal begint al in het jaar 1823. Toentertijd nog onder de naam Altenloh, Brinck & Co. is ze de eerste onderneming in Duitsland die zich met de industriële productie van schroeven bezig ging houden.

Hoogtepunt tot nu toe is de introductie van de nieuwe SPAX, die dankzij voortdurende verdere ontwikkeling kon ontstaan en die een technologische ontwikkelingssprong in de schroevenproductie betekende. Met de universeel te gebruiken nieuwe SPAX met gepatenteerde vernieuwingen als SPAX MULTI-kop, het SPAX golfsnedeprofiel en de SPAX 4CUT-punt behoudt de onderneming ook in de toekomst de toppositie op de schroevenmarkt.

Tegenwoordig produceert SPAX International in Duitsland met haar ongeveer 500 medewerkers zo’n 50 miljoen schroeven per dag. Dochterondernemingen en vertegenwoordigers in heel Europa en daarbuiten zorgen voor een vlekkeloze wereldwijde verkoop. Sinds vele jaren is SPAX niet alleen maar een succesvol merk, het is in de ogen van de gebruiker hét toonbeeld van de moderne schroef.

Kernpunten van de bedrijfsfilosofie, die tegelijkertijd het succes garanderen, zijn compromisloze kwaliteit en onvoorwaardelijke klantgerichtheid. Dat begint er al mee dat de innovatieve machines en complexe installaties voor het fabriceren van de schroeven door de ABC-ondernemingsgroep zelf worden ontwikkeld. Zo ontstaat er dankzij jarenlange ervaring met het productieproces een voorsprong, die door de concurrentie niet meer kan worden ingehaald.

Daarnaast staan bekwaamheid en continue bijscholing van het personeel centraal. Want alleen gekwalificeerde en tevreden medewerkers kunnen een goed product leveren. Daarvoor zorgen langjarig, uitstekend opgeleide mensen, die hun vak vanaf de basis hebben geleerd en zodoende de zeer snelle technische ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.

Bij ABC worden handwerk en high-tech met elkaar gecombineerd. Ingenieurs, werktuigbouw en productie werken perfect op elkaar afgestemd samen. Het resultaat is een merkproduct van de allerhoogste kwaliteit.

Alle inspanningen richten zich echter uiteindelijk op de individuele behoeften van de klant. Daarom fabriceert ABC talloze op de verschillende wensen van de afnemers in de industriële, ambachtelijke bedrijfs- en doe-het-zelfsector toegesneden productvarianten, die speciaal worden vervaardigd en verpakt. Zorgen voor voldoende voorrraad en uitgebreide productinformatie behoren volgens ons vanzelfsprekend tot het verlenen van optimale klantenservice. De grote tevredenheid bij onze klanten toont dit aan.

 

En nog veel meer goede merken

Om in elke situatie de beste oplossing te kunnen aanbieden houdt Burghouwt een scherp zicht op de markt. Continue oriënteren wij ons op de (internationale) vakmarkt waardoor wij altijd de juiste oplossing kunnen bieden.