Hout Aluminium Kozijnen

Hout Aluminium Kozijnen

Als voorloper en partner binnen de timmerindustrie spring Burghouwt graag in op trends die voordelen bieden aan de timmerindustrie en haar relaties. Een belangrijke ontwikkeling die met name in Duitsland al duidelijk herkenbaar is, is het combineren van hout met aluminium.   Hout straalt warmte uit en geeft gezelligheid, Aluminium is strak, zeer weersbestendig en onderhoudsgunstig. De combinatie van hout en aluminium biedt daarom in veel situaties voordelen.

Burghouwt en Gutmann

Burghouwt heeft een bewuste keuze gemaakt om samen te werken met de Duitse firma Gutmann. Gutmann heeft vele tientallen jaren ervaring met aluminium toepassingen en biedt een breed en diep assortiment van producten. Met de kennis die Burghouwt ondertussen heeft opgedaan kan elke relatie met het juiste advies en de juiste producten ondersteund worden.

Dankzij de Gutmann aluminium profielen heeft het hout geen extra bescherming meer nodig. Het is mogelijk om iedere houtsoort te kiezen zonder dat deze met een verflaag met UV-filter gelakt wordt waardoor de uitstraling nog natuurlijker is. De Gutmann profielen hebben een zeer sterke coating en zijn in veel kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar. Door deze sterke coating zijn de profielen zeer goed bestand tegen extreme weersinvloeden.

De Duurzame Combinatie

De opbouw van de hout-aluminium kozijnen staat garant voor duurzaamheid en besparing. Hout is van nature een zeer goede isolator, door de combinatie van het hout en aluminium leveren deze kozijnen een veel hoger rendement op dan volledig aluminium kozijnen. Daarbij wordt er, door bij de beglazing gebruik te maken van thermisch onderbroken afstandshouders, een nog betere warmte isolatie bereikt.

Hout aluminium kozijnen zijn toepasbaar voor nieuwbouw en voor de renovatie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

De voordelen

Voordelen van de samenwerking van Burghouwt & Gutmann:

 • Een jarenlang bewezen en beproefd systeem
 • Buitenzijde strak tijdloos design (luxe villa bouw)
 • Zeer goede isolatie waarde
 • Mogelijkheid tot triple beglazing
 • Mogelijkheden voor passief huis concept U-waarde <0,8 Hout-aluminium
 • Aan de binnenzijde zijn vele houtsoorten mogelijk die met een blank lak een zeer fraai uiterlijk geven
 • Relatief lage aanschafkosten
 • Diverse Gutmann uitvoeringen / profiel types
 • Veel kleurmogelijkheden
 • Ontworpen voor veeleisende architectuur
 • Alle voordelen van weersbestendigheid aan de buitenzijde en daarmee echt onderhoudsarm
 • Alle voordelen van hout aan de binnenzijde. Hierdoor kan er met houtaccenten werken, of gewoon geschilderd worden. Ook de eventuele onderhouds- of herstelwerkzaamheden zijn makkelijker te realiseren
 • Heldere en praktische advisering en ondersteuning

Contact opnemen

Benieuwd naar de mogelijkheden van Hout Aluminium Kozijnen? Neem dan contact op met de afdeling Tifa in Arnhem, op telefoonnummer 026-3684242.

Zij helpen u graag met het bespreken van de mogelijkheden, voordelen en prijzen van Hout Aluminium voor uw project. Alle informatie op deze pagina kun je op je gemak nalezen in onze Hout Aluminium Kozijnen folder.

Benieuwd naar eerdere projecten van Gutmann in Duitsland? Bekijk dan de interessante Hout Aluminium Kozijnen projecten hier.