Elektronisch Toegangsbeheer

Elektronisch Toegangsbeheer

Alles wat je moet weten Er zijn veel manieren om een toegang af te sluiten. Elektronisch sluiten is in opkomst en biedt een goede oplossing in veel situaties. Burghouwt heeft als specialist op het gebied van hang- en sluitwerk uiteraard ook alle expertise en ervaring met het toepassen van elektronische sluittechnieken. Bovendien ontzorgen wij je van begin tot eind. Schakel ons daarom bij het voortraject in, om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken. Zo weet je alles over elektronisch sluiten.

Wanneer elektronisch sluiten?

Elektronisch sluiten is sterk in opkomst en wordt steeds meer toegepast in bijvoorbeeld de zorg, de horeca, overheidsinstellingen en het bedrijfsleven. Het heeft ook veel voordelen: van een groot gebruiksgemak tot het eenvoudig verschaffen of ontzeggen van toegang. De nadelen van sluiten met sleutels, zoals het overdragen of bijmaken van sleutels en het uitwisselen van sloten vallen weg.  Het is dus vooral gunstig als er:

 • veel gebruikers zijn in het gebouw
 • de toegang tot ruimtes niet voor iedereen hetzelfde is
 • een wens is tot meer grip op toegang
 • regelmatig sleutels worden gestolen of kwijtgeraakt

Met een elektronisch sluitsysteem kun je als organisatie je sleutelplan veel beter beheren. De toegang wordt centraal geautoriseerd – met een elektronische sleutel, een paslezer of een telefoon – en dat per gelegenheid. Er kan worden bepaald wie, wanneer en waar naar binnen of naar buiten mag. En bij verlies of diefstal? Dan wordt de autorisatie direct opgeheven.

Een verstandig sluitplan

De meeste kosten en tijd worden bespaard als er tijdig nagedacht wordt over het sluitplan. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor verbouw en vervanging. Wij zitten dan ook graag zo vroeg mogelijk aan tafel bij het project. Een goed advies is essentieel voor een goed werkend sluitplan, dat vaak een grote mate aan complexiteit met zich meebrengt.

Deskundig en volledig onafhankelijk advies:

 • Op maat gemaakt advies gebaseerd op de eisen en wensen van de eindgebruiker
 • Doorlopend op de hoogte van innovaties en ontwikkelingen op het gebied van elektronisch sluiten
 • Signalering en vertaling van trends op het gebied van bijvoorbeeld domotica.
 • Verzorging van het advies, de projectering en het sluitplan

Burghouwt werkt nauw samen met het Advies Centrum Elektronisch Sluiten (ACES). Samen werken we tot het optimale resultaat. Je kunt rekenen op:

 • De zekerheid van een juiste implementatie, inbedrijfstelling, opleiding en begeleiding
 • Één aanspreekpartner

Voor de kosten hoef je het niet te laten

Sta je op het punt om te investeren in een nieuw toegangsbeheerssysteem, dan zijn de aanschafkosten belangrijk. Deze vormen  echter maar een klein deel van de totale kosten. Bij aanschaf van een sluitsysteem, heb je de keuze uit een traditioneel mechanisch systeem, een elektronisch sluitsysteem of een volledig bekabeld systeem. In bijna alle gevallen valt een efficiënt elektronisch sluitsysteem gunstiger uit, want:

 • elektronische sluitsystemen zijn, gerekend naar aanschafprijs en exploitatiekosten over een periode van ongeveer 6  jaar, niet duurder dan een mechanisch sluitsysteem. Door het gebruik van efficiënte en slimme technieken zijn deze echter wel veel kostengunstiger dan een traditioneel bekabeld toegangscontrolesysteem (zie ook kostenvergelijk).
 • een elektronisch sluitsysteem geeft meer flexibiliteit en veiligheid dan met een mechanisch sluitsysteem.

Ik wil een elektronisch sluitsysteem

Elektronisch sluiten heeft veel voordelen, maar gelden die ook in jouw situatie? Bel ons op 026 3684242, dan bespreken we je specifieke situatie. We helpen je graag verder.

Evva Airkey

Een voorbeeld van een mooie innovatie is het Evva Airkey systeem. AirKey maakt uw leven eenvoudiger en u onafhankelijker. Want met AirKey opent u deuren met uw smartphone, kent u sleutels toe via SMS en organiseert u online op heel eenvoudige wijze uw hele sluitsysteem. Daarmee biedt AirKey u voor commerciële en particuliere situaties een elektronisch sluitsysteem voor maximale vrijheid bij maximale veiligheid.

De voordelen van Airkey op een rij

 • Via internet sleutels naar smartphones verzenden
 • Kosteloze app en online-systeem
 • Voor kleine tot complexe sluitsystemen
 • Productkwaliteit en gegevensbeveiliging uit Oostenrijk

 

Evva Airkey is ideaal voor slimme particuliere woningen en voor bedrijven. Benieuwd naar de mogelijkheden of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Burghouwt Arnhem en vraag naar Peter Hovenga.

Bent u op zoek naar de korte handleiding of het overzicht met de eerste stappen van het Evva Airkey systeem? Deze vind u hier:

Salto

Elektronische sluitsystemen bieden tal van voordelen ten opzichte van mechanische sluitsystemen. Waar de business case tot voor kort vaak positief uitviel voor traditionele mechanische sluitsystemen, zijn de gebruiksmogelijkheden met elektronische systemen tegenwoordig zo uitgebreid dat de keuze voor elektronische oplossingen steeds interessanter wordt – ook als het gaat om de kosten.

De mechatronische Salto XS4 GEO cilinders zijn onbekabelde, stand-alone elektronische cilinders. Communiceren met de kaart gebeurt via SALTO Virtual Network en SALTO Wireless. Die communicatie is versleuteld en beveiligd. Voor het vervangen van een batterij hoeft de cilinder niet uit het slot. De Salto XS4 GEO cilinders hebben een bescherming tegen uitboren.