Renovatie ventilatiesystemen

Renovatie ventilatiesystemen

145 woningen Het Broek in Arnhem

Aannemer van het project was Jacobs Beheersbaar Onderhoud uit Elst. Zij schakelden Burghouwt in voor het maken van een verstandige, afgestemde ventilatieoplossing voor afvoer en aanvoer. De kleine woningen in het Broek in Arnhem vroegen om een slimme oplossing voor ventilatie. Burghouwt ging mee naar de locatie, inspecteerde de woningen en maakte een advies op maat. Er deden zich drie dilemma’s voor, die stuk voor stuk goed zijn opgelost:

Omdat de woningen erg klein waren, moest het ventilatiesysteem geplaatst in de ruimte boven de badkamer. De ruimte om de ventilatiebox te plaatsen was daar te klein. De ruimte waar het ventilatiesysteem boven de badkamer geplaatst diende te worden was erg klein.
Oplossing: Burghouwt bedacht een systeem waardoor de ventilatiebox gekanteld kon worden en op rubberen ringen kon steunen. In plaats van staand, werd de box liggend geplaatst. Zo paste hij wel.

De ventilatiebox die dicht bij de slaapkamer geplaatst diende te worden mocht geen geluidsoverlast voor de bewoners opleveren.
Oplossing: Burghouwt koos voor de allerstilste box van Europa: de Ducobox Silent. Daarmee werd geluidsoverlast tot bijna nihil gereduceerd.

De wandcontactdozen waren van vroeger en moderne stekkers pasten niet.
Oplossing: Burghouwt leverde maatwerk ventilatieboxen met een perilexstekker, zodat de wandcontactdozen niet vervangen hoefden te worden.

Optimaal klimaat
De woningbouwvereniging wenste een optimaal klimaat in elke woning, zonder schimmelvorming, met beheersing van de co2-uitstoot en een comfortabel klimaat om in te verblijven. Burghouwt paste het Duco Comfort System toe om aan alle wensen tegemoet te komen: een optimaal afgezogen woning, met co2-ruimtesensor in de open keuken en een vocht boxsensor om het vochtgehalte in de badkamer geautomatiseerd op een laag niveau te houden. Voor de toevoer van nieuwe lucht hebben we een ventilatieberekening gemaakt, gebaseerd op de inhoud van de woning en afgestemd op het afvoersysteem. Dit werd een Klep 15, rooster op glas, een esthetisch rooster dat automatisch een beetje dichtgaat als er druk op de gevel komt te staan, zodat het binnen altijd comfortabel aanvoelt.

Presentatie tijdens bewonersavond
Tijdens de bewonersavond heeft Burghouwt bewoners kennis laten maken met het ventilatiesysteem om hen te enthousiasmeren en te laten zien wat ze straks krijgen.

Aankomende data

Aankomende data

Blijf op de hoogte van branche- en Burghouwt gerelateerde activiteiten en belangrijke data:   11 t/m 13 oktober: U kunt vanaf vrijdag t/m zondag in dit weeken problemen ervaren op de

Lees meer
147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

147 nieuwbouwwoningen optimaal ventileren

Aannemer Roosdom Tijhuis testte vier verschillende ventilatiesystemen voor dit grote nieuwbouwproject en Duco werd uiteindelijk gekozen. Naast een goede prijs-kwaliteit verhouding bood Duco:   als enige leverancier een wired oplossing

Lees meer