Zwaardzagen

Burghouwt staat voor iedere vakman klaar met uitgebreide adviezen, maar ook met een ruim assortiment, bestaande uit kwalitatieve producten. Ben je op zoek naar een kwalitatieve zwaardzaag? Hier lees je belangrijke informatie over het gebruik van dit gereedschap en ontdek je alle aandachtspunten waar je op moet letten als je het juiste zwaardzaag wilt aanschaffen.

Lees meer

Alles over het gebruik van zwaardzagen

Je kunt een zwaardzaag zien als een combinatie tussen een kettingzaag en een handcirkelzaag: met de voordelen van beide modellen gecombineerd kies je voor kwalitatief gereedschap dat je op veel manieren gebruikt. Een zwaardzaag heeft een groot motorvermogen, is universeel inzetbaar en biedt daarnaast ook genoeg ergonomische oplossingen voor het optimale gebruik van dit apparaat. De machine is geschikt voor het zagen van isolatie- en plaatmateriaal: dit kun je afkorten of op maat zagen. Je bent met een zwaardzaag in staat om zeer precies te werken. De zaagsneden zijn perfect, waardoor je verzekerd bent van een kaarsrecht resultaat.

Aandachtspunten: stappenplan beste zwaardzaag kiezen

  • Toepassing: een zwaardzaag is vooral te gebruiken voor hout en isolatieplaatmateriaal. Bekijk of dit type zaagmachine past bij de zaagklus die je gaat uitvoeren. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.
  • Zaagdiepte: hoe dieper de maximale zaagdiepte, hoe beter. Je bent dan beter in staat om snel en precies te werken. Er zijn uitvoeringen met een zaagdiepte van 200 mm, maar in het assortiment vind je ook Festool zwaardzagen met een zaagdiepte van 330 mm.
  • Vermogen: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de zwaardzaag. Je doet er dan ook goed aan om het vermogen te bekijken en dit van meerdere modellen te vergelijken.
  • Details: verlies ook de details van zwaardzagen niet uit het oog. Denk hierbij aan het gewicht, de aanwezigheid van een afzuigaansluiting, verstek snede en meer. Het is daarnaast ook aantrekkelijk wanneer de zwaardzaag een ergonomische handgreep heeft.

Burghouwt’s keuze in de beste zwaardzaag

Burghouwt kiest voor Festool als beste merk voor zwaardzagen. Het merk heeft niet alleen zeer kwalitatieve zwaardzagen op de markt gebracht, maar streeft ook constant naar verbetering en innovatie. Dit zorgt ervoor dat je met een Festool zwaardzaag kiest voor kwaliteit waar je op de lange termijn van blijft profiteren. Het is bij dit merk mogelijk om een zwaardzaag te kiezen die speciaal is ontworpen voor het zagen van isolatieplaatmateriaal, maar er zijn ook uitvoeringen speciaal voor het zagen van hout. Op deze manier kies je altijd de beste zaag voor de gewenste toepassing en profiteer je van de beste resultaten.