Tegelzagen

Of je nu een professionele vakman bent of een fanatieke doe-het-zelver: het is altijd belangrijk om het juiste materiaal aan te schaffen voor je werkzaamheden. Goed gereedschap is het halve werk, en daarom helpen we je bij Burghouwt graag met het maken van de juiste keuzes. Hier vind je niet alleen een uitgebreid assortiment tegelzagen, maar lees je ook het stappenplan om de juiste tegelzaag te kiezen voor jouw klus en ontdek je wat Burghouwt’s keuze is voor de beste tegelzaag.

Lees meer

Hoe gebruik je de tegelzaag?

De tegelzaag gebruik je voor het afkorten van tegels die zijn gemaakt van diverse soorten harde materialen zoals graniet of natuursteen. De zaag is bevestigd aan een zaagtafel en is hierdoor gemakkelijk en flexibel in gebruik. Bij het proces van zagen komt er veel hitte vrij, deze moet afgekoeld worden: dit kan door lucht of met water. De meeste tegelzagen zijn watergekoeld, omdat dit een actieve vorm is van koelen. De zaag zal hierdoor niet kromtrekken of breken bij gebruik. Waterkoeling zorgt er ook meteen voor dat een groot deel van het stof dat vrijkomt wordt weggespoeld. Het is belangrijk om je eigen veiligheid in acht te nemen wanneer je de tegelzaag gaat gebruiken. Draag daarom altijd een veiligheidsbril en oorkleppen.

Aandachtspunten: stappenplan tegelzaag kiezen

  • Type afkoeling: een belangrijk aandachtspunt bij een tegelzaag is de afkoeling. Dit kan met lucht en water. Het wordt aangeraden om voor een watergekoelde tegelzaag te kiezen, omdat dit de beste en meest actieve vorm van koelen is.
  • Tafelhoogte: ergonomisch werken is van groot belang, vooral als je de machine vaak zult gaan gebruiken. In dit geval doe je er goed aan om een tafel te kiezen die in hoogte verstelbaar is. Op deze manier kun je de zaag langer gebruiken zonder dat je lichamelijke klachten krijgt.

Burghouwt’s keuze: de beste tegelzaag

Burghouwt kiest voor Carat en Festool als beste merken voor tegelzaag. De keuze is gebaseerd op de goede ervaringen die heel veel vakmannen met deze merken hebben gehad. Daarnaast kun je er bij zowel Carat als Festool van op aan dat je een kwalitatieve machine aanschaft met een lange levensduur en handige extra’s. Zo heeft de Festool tegelzaag uit het assortiment van Burghouwt een kijkvenster waardoor je vrij zicht hebt op de zaagsnede en kun je dankzij de invalfunctie op iedere plek in het materiaal starten met slijpen.