Steenzagen

Ga je aan de slag met een grote klus? Het is dan wel zo prettig om te weten dat je het juiste gereedschap hebt aangeschaft. Bij Burghouwt staan we voor je klaar om jouw te helpen met het vinden van de beste steenzaag. Wat is op dit moment onze keuze en hoe kies jij de juiste steenzaag voor jouw klus? Hier lees je alles wat je moet weten en wordt het een stuk makkelijker om het beste gereedschap te kiezen, zodat je jouw klus op een goede, snelle en veilige manier kunt klaren.

Lees meer

Alles over het gebruik van de steenzaag

Je gebruikt een steenzaag voornamelijk voor het zagen van steen en andere grote bouwelementen. Het is onder andere mogelijk om beton en natuursteen te zagen, maar ook zachtere kalksteensoorten. Een goede steenzaag zorgt ervoor dat je met veel snelheid en gemak door een hard materiaal gaat. Het is mogelijk om een losse steenzaag aan te schaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om een steenzaagmachine op een onderstel te plaatsen, zodat je hiermee niet alleen extra veiligheid kiest, maar ook voor extra gemak. Het hoge vermogen van de steenzaag zorgt ervoor dat je heel wat harde materialen in de juiste vorm kunt zagen.

Burghouwt’s keuze in de beste steenzaag

Burghouwt kiest voor Eibenstock als het beste merk voor steenzagen. Deze keuze komt voort uit de kracht en kwaliteit die een Eibenstock steenzaag met zich mee brengt. De steenzaag is geschikt voor het droogzagen van steenachtige materialen, waaronder baksteen, beton en natuursteen. Het is mogelijk om het te zagen steen zonder gereedschap te klemmen, onder een hoek van 45 graden. De machine is daarnaast ook voorzien van transportvergrendeling wanneer de machine is ingeklapt: zo ben je verzekerd van extra veiligheid. Tot slot is de Eibenstock steenzaag ook voorzien van een aansluiting voor een industriestofzuiger zodat je stofvrij kunt zagen.

Zo kies jij de juiste steenzaag

Benieuwd hoe jij de juiste steenzaag kiest voor je klus? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten waar je op moet letten zodra je een goede steenzaag wilt aanschaffen.

  • Zaagdiepte: kijk goed naar de zaagdiepte van de machine. Hoe dieper de zaagdiepte, hoe breder het materiaal is dat je kunt zagen. De zaagdiepte verschilt per zaagmachine en het is dan ook belangrijk om dit mee te nemen in je beslissing.
  • Zaagblad: de beste keuze is een diamantzaagblad, deze is niet alleen zeer sterk, maar zorgt ook voor een zeer strak resultaat waardoor je jouw klus goed kunt klaren.