Muurzagen

Iedere klus wordt makkelijker met het gebruik van het juiste gereedschap. Ben je op zoek naar een goede muurzaag? Burghouwt staat voor je klaar met goed advies. Een muurzaag maakt het mogelijk om snel en nauwkeurig openingen in muren of betonwanden te zagen: het is hierbij wel belangrijk om de juiste muurzaag voor de klus te kiezen. Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van dit gereedschap en wat is volgens ons de beste muurzaag? Hier lees je alle belangrijke informatie over het vinden van de beste muurzaag voor jouw klus.

Lees meer

Wat moet je weten over het gebruik van de muurzaag?

De muurzaag wordt gebruikt voor het maken van openingen in muren of betonwanden. Met deze machine worden de werkzaamheden een stuk nauwkeuriger, maar ben je ook in staat om sneller te werken. De muurzaag is verkrijgbaar van verschillende topmerken en diverse uitvoeringen. Met een goede muurzaag is het mogelijk om tot op de millimeter nauwkeurig te zagen. Verder is het mogelijk om de diepte in te stellen en is het ook mogelijk om het zaagblad gemakkelijk en snel te verwisselen.

Burghouwt’s keuze in de beste muurzaag

Burghouwt kiest voor Carat als beste merk muurzaag. De kwaliteit van deze machine en de mogelijkheid om zeer nauwkeurig te zagen is de belangrijkste reden dat Carat als beste is gekozen. De machine van dit merk is perfect voor het zagen van uitsparingen in muren van beton en baksteen. Verder is het goed mogelijk de machine te gebruiken met stofafzuiging en waterkoeling, zonder dat je hier hinder van zult ondervinden, door bijvoorbeeld water of stof dat rondvliegt. De muurzaag van Carat zaagt tot op de millimeter nauwkeurig in steen of beton: precies wat je nodig hebt als je een klus goed wilt uitvoeren. Ook stel je de zaagdiepte gemakkelijk zelf in.

In 4 stappen naar de juiste muurzaag voor jouw klus

  • Bepaal de toepassing: een muurzaag is ideaal voor het doorslijpen van gewapend beton, platen, baksteen en metselwerk. Ook wanneer je openingen wilt zagen in deuren of vensters is de muurzaag een geschikte machine.
  • Het juiste zaagblad kiezen: het beste en meest gebruikte zaagblad voor de muurzaag is het diamantzaagblad. Dit type blad is zeer sterk en daardoor uitermate geschikt voor het zagen in steen en beton. Niet iedere muurzaag wordt geleverd met een zaagblad en het wordt dan ook aangeraden om een losse diamantzaag aan te schaffen. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit.
  • Let op het vermogen: bekijk het vermogen van een muurzaag om te bepalen hoe krachtig deze is. Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de machine.
  • Bepaal de zaagdiepte: de zaagdiepte geeft aan hoe diep het zaagblad door het materiaal heen gaat. Bekijk van tevoren hoe diep de uitsparing moet worden, zodat je jouw keuze in een muurzaag hierop kunt baseren.