Handcirkelzagen

Bij Burghouwt helpen we je graag met het vinden van het beste gereedschap voor jouw klus. En als je aan de slag gaat met een handcirkelzaag is het goed om te weten wat de juiste zaag is voor de klus die je gaat uitvoeren. Hier vind je dan ook alle belangrijke informatie over de handcirkelzaag, lees je alles over Burghouwt’s keuze en helpen we je met advies voor het vinden van de juiste handcirkelzaag voor jouw klus. Zo doe je een goede investering en maak je gebruik van kwalitatief gereedschap.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Dit moet je weten over het gebruik van de handcirkelzaag

De handcirkelzaag is een ideale tool wanneer je wilt zagen in hout, aluminium of kunststof. De zaag bestaat uit een hardmetalen schijf die wordt aangedreven door een motor. Het zaagblad wordt tot een hoog toerental opgedreven, waardoor het mogelijk is om door veel verschillende materialen heen te zagen. Een handcirkelzaag zie je dan ook veel terug bij professionele vakmannen. Maar ook als doe-het-zelver heb je baat bij de aanschaf van een dergelijk stuk gereedschap. De handcirkelzaag is ideaal voor het doorzagen van groot plaatmateriaal. Je hebt meerdere opties in de uitvoering: zowel met kabel als op accu.

Burghouwt’s keuze in de beste handcirkelzaag

Burghouwt kiest voor Festool, Bosch en Makita als beste merken voor de handcirkelzaag. Deze keuze komt voort uit de krachtige machines die je van dit merk kunt aanschaffen. Festool biedt een handcirkelzaag die is voorzien van de belangrijkste functies voor eenvoudig en ergonomisch gebruik. Zo is er sprake van een pendelkap-afstandsbediening, waardoor je altijd probleemloos kunt aanzagen. De SSB-elektronica zorgt voor een constante toerental en overbelastingsprotectie. Een Makita handcirkelzaag is snel, zuiver, duurzaam en gaat lang mee op een accu. Festool, Bosch en Makita zijn kwalitatieve en vooruitstrevende merken en daarom Burghouwt’s keuze als het gaat om het vinden van de beste handcirkelzaag.

Zo kies jij de beste handcirkelzaag

Wil jij een handcirkelzaag aanschaffen? Dan is het belangrijk om te weten wat hierbij de belangrijkste aandachtspunten zijn. Deze vind je in onderstaand overzicht:

 • Accu of netstroom? Een accu biedt volop bewegingsvrijheid, maar moet ook opgeladen worden. Netstroom betekent dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben, maar je kiest vaak wel voor een hoger vermogen.
 • Vermogen: bepaal het vermogen van de handcirkelzaag aan de hand van de kracht die nodig is. Hoe harder het materiaal, hoe hoger het vermogen moet zijn.
 • Zaagdiepte: kies voor een machine met een ruime maximale zaagdiepte als je dikke balken wilt doorzagen. Dunne planken zagen? Dan is een apparaat met mindere zaagdiepte een goede keuze.
 • Functies: kijk naar extra functies zoals de aanwezigheid van een aansluiting voor een bouwstofzuiger of een blaasfunctie. Ook extra voorzieningen zoals bescherming tegen vocht en stof en het elektronisch aanpassen van kracht bij weerstand zijn functies waar je jouw keuze op kunt baseren.