Afkortzagen

Het belang van goed gereedschap is groot en dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed. Neem ons assortiment van afkortzagen: je hebt de keuze uit veel verschillende uitvoeringen, waardoor het lastig kan zijn een goede keuze te maken. Ben je benieuwd naar je mogelijkheden voor het aanschaffen van een afkortzaag? Burghouwt staat voor je klaar met adviezen en duidelijke informatie over de aandachtspunten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste afkortzaag voor jouw klus. Zo ben je klaar voor iedere klus en kun je optimaal profiteren van de beste aankoop.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Wanneer gebruik je een afkortzaag?

Je gebruikt een afkortzaag wanneer je zeer precies moet werken. Denk hierbij aan het op maat maken van vloerdelen, latten of balken. Het is met de afkortzaag heel goed mogelijk om perfect recht te zagen. Het is ook mogelijk om onder een hellingshoek te zagen of in verstek te zagen. Je kunt het zaagblad van de afkortzaag uittrekken: het bereik wordt groter en je kunt daardoor ook bredere voorwerpen zagen. Het maakt niet uit in wat voor soort materiaal je wilt gaan zagen: aluminium, kunststof en hout behoren tot je mogelijkheden.

Burghouwt’s keuze: de beste afkortzaag

Burghouwt kiest voor Festool, Bosch en Makita als de beste merken voor afkortzagen. Deze merken bieden zeer kwalitatieve machines. De Makita afkortzaag is niet alleen uitgerust met een soft start en constant toerental; de machine heeft ook een Auto-Start Wireless Systeem voor draadloze communicatie tussen accumachine en accustofzuiger. Verder zorgt de ergonomische handgreep voor een betere pasvorm en extra comfort. Een Festool afkortzaag staat ook niet voor niets aan de top. Met deze afkortzaag kun je zeer nauwkeurig werken, tot op de millimeter precies. De compacte en lichte constructie maken deze Festool afkortzaag zeer geschikt voor transport. De kwaliteit van beide merken zorgt ervoor dat je als beginnende en ervaren vakman de juiste afkortzaag kiest.

In 4 stappen naar de beste afkortzaag

 • Het vermogen: het opgenomen vermogen is een belangrijk aandachtspunt. Het wattage van goedkopere modellen ligt lager dan de duurdere modellen. Een afkortzaag met een vermogen van 1400W tot 1800W is over het algemeen voldoende.
 • De mogelijkheden: wat zijn de verstekmogelijkheden van een afkortzaag? Nieuwe machines bieden de optie om tot 60 graden te zagen, de wat meer simpele uitvoeringen gaan tot 45 graden. Let hier dus op bij het kiezen van een nieuwe afkortzaag.
 • Telescopisch: als de afkortzaag telescopisch is, wil dit zeggen dat je de zaag naar je toe kunt trekken voordat je het zaagblad laat zakken. De modellen met een telescopisch systeem kun je herkennen aan twee metalen pennen die achter de zaag uitsteken.
 • Onderstel: het is goed mogelijk een afkortzaag met en zonder onderstel aan te schaffen. Een extra lang onderstel is geen overbodige luxe, omdat je hiermee in alle lengtes zeer comfortabel kunt zagen. Er zijn afkortzagen in de Burghouwt webshop die je inclusief onderstel kunt aanschaffen.