Verticuteerders

Burghouwt helpt je graag met het kiezen van het juiste tuingereedschap. Of je nu graag in je eigen tuin aan de slag gaat of als professional zoekt naar goed gereedschap: we staan voor je klaar met duidelijk en goed advies. In ons assortiment van verticuteerders vind je tal van topmachines: maar welke is nu de beste keuze? Hier vind je alle informatie over het vinden van de beste verticuteerder en ontdek je Burghouwt’s keuze. Zo wordt het vinden van een goede verticuteerder nog makkelijker!

Lees meer

Hoe werkt een verticuteerder?

Een verticuteerder gebruik je voor het weghalen van de viltlaag in het gazon. Mossen en dode grassen zorgen er niet alleen voor dat het gras er minder mooi uitziet, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je gazon minder goed groeit. Verticuteren wordt een stuk makkelijker zodra je een verticuteerder gebruikt. De messen in de machine maken sneden aan in de bovenste laag van het gazon, om zo mos en vilt te verwijderen. De wortels worden verwijderd en het gazon kan weer volop water opnemen. Er zijn verschillende soorten verticuteermachines te vinden. Verderop lees je hoe je de juiste keuze maakt.

Burghouwt’s keuze voor de beste verticuteerder

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk voor verticuteerders. De keuze is gebaseerd op het feit dat Makita bekend staat om de kwaliteit en innovatieve producten. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een extra krachtige machine of juist een licht model die goed wendbaar is: Makita heeft het allemaal. Daarnaast heeft Makita gebruiksgemak hoog in het vaandel staan, waardoor iedere verticuteerder is voorzien van handige extra’s waarmee je met veel gemak de machine gebruikt. Daarnaast hebben de producten van het merk ook een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Kortom, Makita is Burghouwt’s keuze als het gaat om een betrouwbare en kwalitatieve verticuteerder.

In 4 stappen naar de juiste verticuteerder

Waar moet je op letten wanneer je een goede verticuteerder wilt aanschaffen voor jouw klus? Hier vind je een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten, zodat het vinden van de juiste machine nog makkelijker wordt. -

  • Stap 1: Aandrijving en vermogen. Er zijn niet alleen elektrische verticuteermachines, maar ook apparaten die op benzine werken. Beide hebben voor- en nadelen. De elektrische variant is vaak lichter maar is onderhoudsvriendelijk, terwijl een machine op benzine zeer krachtig is maar wel wat meer onderhoud nodig heeft.
  • -
  • Stap 2: Messen. De messen in de machine moeten zeer scherp zijn. Er zijn tal van modellen met verschillende soorten en aantallen messen. Hierbij geldt: hoe meer messen, hoe beter het resultaat.
  • -
  • Stap 3: Verticuteerhoogte. Kijk ook goed naar de verticuteerhoogte van de machine. Een goede verticuteerder kan op diverse diepteniveaus worden ingesteld, zodat diepere wortels ook makkelijk verwijderd kunnen worden. Bekijk per model op welke niveaus de machine ingesteld kan worden.
  • -
  • Stap 4: Extra’s: Het is tot slot ook handig om te kijken naar eventuele extra’s. Denk hierbij aan de aanwezigheid van een opvangbak of een beluchtingsrol. Deze maken jouw werkzaamheden nog makkelijker.