Trimmers en bosmaaiers

Ben je op zoek naar een goede trimmer of bosmaaier voor de tuin? Dan is het wel zo prettig om er zeker van te zijn dat je hierin de beste keuze maakt. Zo kies je een product waar je lang mee kunt doen en die jouw klus een stuk makkelijker maakt. Burghouwt helpt je graag met het vinden van het juiste apparaat: in ons assortiment trimmers en bosmaaiers vind je een uitgebreid aanbod en kun je altijd iets vinden dat aan jouw wensen voldoet. Ontdek hier waar je op moet letten en hoe jij de juiste trimmer of bosmaaier vindt.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Alles over het gebruik van trimmers en bosmaaiers

Wanneer je op zoek gaat naar een bosmaaier of trimmer kom je heel wat verschillende mogelijkheden tegen. Een bosmaaier en een trimmer zijn twee termen die gebruikt worden om een apparaat aan te duiden, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen beide benamingen. Je gebruikt beide apparaten voor in de tuin, maar de toepassing is net iets anders. -

 • Trimmer: je gebruikt de trimmer of grastrimmer voor het afwerken van de randen van je gazon. Dit is goed mogelijk met de trimmer vanwege het compacte formaat.
 • -
 • Bosmaaier: de bosmaaier is vooral geschikt voor het maaien van hellingen en slootkanten. Het is goed mogelijk om een bosmaaier aan te schaffen met extra accessoires zodat je ook randen kunt trimmen.

Hoe kies je de beste trimmer en bosmaaier?

De beste trimmer en bosmaaier kiezen kan heel gemakkelijk. Het is eerst belangrijk om te kijken wat voor soort aandrijving je prettig vindt. Voor professionele klussen is een trimmer of bosmaaier of benzine een aanrader, omdat deze heel veel kracht bieden. Voor doe-het-zelvers is de elektrische trimmer of bosmaaier een goede keuze. Wat zijn andere belangrijke aandachtspunten? -

 • Vermogen: het vermogen van een trimmer en bosmaaier is afhankelijk van de aandrijving. Een trimmer op benzine is krachtiger dan een elektrische trimmer en heeft dan ook meer vermogen.
 • -
 • Handgreep: hoe wil je de trimmer of bosmaaier graag vasthouden? Er zijn modellen met verschillende handgrepen. Een bullhorn handgreep is ideaal voor de wat zwaardere modellen.
 • -
 • Bepaal de klus: voordat je een aankoop doet is het goed om te bepalen wat jouw klus is, zodat je precies weet welk apparaat voor jou de beste keuze is en wat eventuele prioriteiten zijn in de aanschaf.

Burghouwt’s keuze voor de beste trimmers en bosmaaiers

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk voor trimmers en bosmaaiers. Deze keuze komt voort uit de veelzijdigheid in het assortiment van Makita. Je kunt hier terecht voor diverse soorten bosmaaiers in verschillende prijscategorieën, waardoor het voor iedereen mogelijk is een geschikte machine aan te schaffen. Iedere Makita bosmaaier is voorzien van een prettige handgreep die het gebruik extra makkelijk maakt. Daarnaast zijn er meerdere Makita bosmaaiers die ook direct fungeren als trimmer: zo heb je een 2-in-1 machine. Burghouwt raadt een Makita bosmaaier aan voor zowel professionals als doe-het-zelvers.