Kettingzagen

Iedere klus vraagt om kwalitatief gereedschap: zo ben je verzekerd van het beste resultaat. Dat zie je ook terug in ons assortiment kettingzagen. Met de juiste kettingzaag kun je jouw klus altijd goed uitvoeren. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten en bepaal je jouw prioriteiten. Zo vind je in een aantal stappen de juiste kettingzaag voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Hoe gebruik je een kettingzaag?

Een kettingzaag gebruik je voornamelijk voor het snoeien en zagen in bomen. Dikke takken zijn geen partij voor een kwalitatieve kettingzaag. Het is altijd belangrijk om een kettingzaag voor gebruik goed te controleren, omdat je zo zeker weet dat de machine naar behoren werkt. Daarnaast is het belangrijk om op volle kracht te zagen om zo terugslag te voorkomen. Ook dien je de kettingzaag te alle tijde met twee handen vast te houden: zo houdt je grip op het apparaat en kun je het apparaat ook op voldoende afstand van je lichaam houden. Het gebruik van een kettingzaag vraagt ook om de nodige bescherming, zoals een veiligheidsbril, gehoorbescherming en goede handschoenen.

Burghouwt’s keuze voor de beste kettingzaag

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk kettingzaag. De kettingzagen van het merk staan bekend als kwalitatief, krachtig en zeer gebruiksvriendelijk. Een van de redenen om een Makita kettingzaag aan te schaffen is omdat je altijd het beste van het beste krijgt. Denk hierbij aan een stille accu, lage trillingen, laag gewicht en zeer lage verbruikskosten. Ook zijn er meerdere modellen uitgerust met een dubbel accusysteem: zo heb je het gemak van 18 V maar de kracht van 36 V. Makita maakt het professionele klussers en doe-het-zelvers graag gemakkelijk en dat zie je terug in het assortiment. Kortom, Makita is Burghouwt’s keuze als het gaat om een gebruiksvriendelijke en kwalitatieve kettingzaag.

Aandachtspunten: stappenplan kettingzaag kiezen

-

 • Vermogen: je hebt de keuze uit een benzine kettingzaag of een elektrische kettingzaag. Je kunt beide opties kiezen voor tal van doelen, van trimmen en snoeien tot het zagen van kleine en grote bomen. Voor trimmen is een benzine kettingzaag met vermogen van 30 tot 40 cc voldoende. Voor het zagen van grote bomen is een benzine kettingzaag met vermogen van 62 cc of meer nodig. Een elektrische kettingzaag is niet geschikt voor het zagen van medium en grote bomen, wel voor de andere klussen.
 • -
 • Zaagblad lengte: de lengte van het zaagblad is afhankelijk van de omvang van de boom die je wilt snoeien, maar ook van je eigen ervaring met het gebruik van een kettingzaag. Een ervaren gebruiker kan kiezen voor een kettingzaag met twee zaagbladen van verschillende lengten. Hoe korter het zaagblad, hoe makkelijker het apparaat in gebruik is.
 • -
 • Formaat boom: hoe groot is de boom die je wilt zagen? Een grote kettingzaag met meer vermogen is aan te raden wanneer er sprake is van een grote boom of hardhout. Kies je een te kleine kettingzaag voor een grote boom, dan zal de zaag sneller slijten.