Heggenscharen

Een haag snoeien kost je veel tijd en je hebt dan ook baat bij het aanschaffen van het juiste apparatuur. Met een goede heggenschaar wordt het een stuk een makkelijker, maar hoe weet je nu wat de beste keuze is voor jouw tuin en het type haag in je tuin? Burghouwt helpt je graag met het vinden van de beste heggenschaar voor jouw tuin. Zo kun je optimaal profiteren van een goede heggenschaar en ben je altijd verzekerd van een verzorgde tuin. Lees hier hoe je in 4 stappen de juiste heggenschaar voor jouw klus vindt.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Bekijk de voordelen van de heggenschaar

Een heggenschaar is een flinke investering, maar je kunt er wel jarenlang gebruik van maken. Een goede heggenschaar zorgt ervoor dat je zeer dikke takken met veel gemak kunt snoeien. Met een kwalitatieve heggenschaar ben je snel verzekerd van een nette tuin: binnen korte tijd heb je een haag gesnoeid. Een belangrijk voordeel van een heggenschaar is dat er heel veel verschillende modellen verkrijgbaar zijn: extra compacte modellen, lichte modellen, zeer krachtige modellen en extra ergonomische modellen. Het is dan ook altijd mogelijk om een heggenschaar te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Burghouwt’s keuze in de beste heggenschaar

Burghouwt kiest Makita als beste merk voor heggenscharen. Deze keuze komt voort uit de kwalitatieve heggenscharen die het merk in het assortiment heeft. Je kunt van dit merk een heggenschaar met snoei- en trimfunctie kopen, waardoor je meteen twee vliegen in één klap slaat. De kwaliteit van Makita is onberispelijk en zowel doe-het-zelvers als professionals maken gebruik van het gereedschap van dit merk. Het is dan ook niet voor niets dat je ook bij Burghouwt een zeer uitgebreid assortiment vindt van Makita heggenscharen.

De juiste heggenschaar in 4 stappen

 • Bepaal wat je nodig hebt: bepaal eerst het oppervlak van de haag, maar ook het soort heggen dat je wilt gaan snoeien. Ook de toegankelijkheid van de haag speelt een grote rol in het maken van een keuze. Wanneer je weet wat je nodig hebt is je zoektocht een stuk makkelijker.
 • Aandrijving: je kunt kiezen voor een elektrische heggenschaar, een accu heggenschaar of een heggenschaar op benzine. Een elektrisch model is makkelijk voor kleine en middelgrote tuinen, een heggenschaar op accu is geschikt voor diverse toepassingen, zelfs voor de professionals. Een heggenschaar op benzine is voor extra kracht en heggen met dikke takken.
 • Messen: de kwaliteit van de messen is erg belangrijk. Er zijn modellen met enkelzijdig en dubbelzijdig snijdende zwaarden. De lengte van het zaagblad is ook van belang: hoe langer, hoe meer je kunt snoeien, maar hoe lastiger het is om het apparaat te bedienen.
 • Belangrijke aandachtspunten: kijk naar zaken zoals het gebruiksgemak en de accessoires die je mogelijk nodig hebt. Heeft de heggenschaar een ergonomisch handvat of zitten er extra accessoires bij de heggenschaar? Let hierop bij het kiezen van een goede heggenschaar.