Bladblazers

Burghouwt staat voor je klaar in je zoektocht naar de beste tuinmachines. We geven je graag advies en bieden de keuze uit een ruim assortiment van machines, zodat het voor jou makkelijker wordt een keuze te maken. Ontdek hier het aanbod van bladblazers en lees alle tips voor het vinden van de juiste bladblazer. Bladblazers zijn er in verschillende uitvoeringen en het is wel zo prettig als je een machine kiest waar je lang gebruik van kunt maken. Burghouwt geeft je de juiste handvatten om een goede keuze te maken.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Alle voordelen van bladblazers op een rij

Een bladblazer aanschaffen lijkt misschien een overbodige luxe, maar er zitten meerdere voordelen aan een dergelijke machine waar iedereen van profiteert. In de eerste plaats bespaar je heel wat tijd en moeite, want je hoeft bladeren en snoeiafval niet met de hand weg te halen. Een bladblazer voorkomt intensieve arbeid. Vuil op bestrating zorgt daarnaast voor onkruid en om dit te voorkomen is een bladblazer de perfecte uitkomst. Je houdt de straat goed schoon en voorkomt hiermee de snelle groei van onkruid. Een ander voordeel is dat je een bladblazer goed kunt gebruiken om gemaaide kanten terug te blazen. Gras opvegen is een vervelende klus die erg tijdrovend is. Dit is niet het geval met een bladblazer: je blaast het gras terug het veld op, zodat het kan dienen als mest, maar het is ook mogelijk het naar een centraal punt te blazen, zodat je het heel makkelijk bijeen kunt vegen.

Waar moet je op letten bij aanschaf?

Voordat je een bladblazer gaat aanschaffen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Hier vind je dan ook een overzicht met de aandachtspunten die je mee kunt nemen in het maken van een keuze: -

 • Aandrijving en vermogen: de aandrijving en het vermogen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een benzine bladblazer heeft een zeer grote kracht en daardoor ook een hoog vermogen. Een accu bladblazer is gebruiksvriendelijk en heeft vaak een iets lager vermogen dan een benzine bladblazer. Het is bij lichtere klussen ook mogelijk om voor een elektrische machine te kiezen. Hoe groter de klus, hoe meer kracht je nodig hebt.
 • -
 • Met of zonder snoer: een bladblazer met snoer vraagt altijd om netstroom en dit moet je dus altijd in de buurt hebben. Een bladblazer zonder snoer is heel wendbaar, maar de accu moet wel opgeladen worden. De keuze is vooral gebaseerd op de grote van de tuin die onder handen genomen moet worden. Hoe groter de tuin, hoe meer baat je hebt bij een bladblazer zonder snoer.
 • -
 • Kracht: de kracht van een bladblazer wordt uitgedrukte in km/u. De luchtstroom is vaak afhankelijk van het vermogen. Een lichte bladblazer heeft een vermogen lager dan 250 km/u, een gemiddelde bladblazer een vermogen tussen de 250 en 300 km/u en een zware bladblazer een vermogen boven de 300 km/u.

Burghouwt’s keuze: de beste bladblazer

Burghouwt kiest voor Makita als het beste merk bladblazer. Het merk biedt niet alleen een zeer uitgebreid assortiment, maar voorziet ook van zeer kwalitatieve bladblazers. De Makita bladblazers zijn stuk voor stuk voorzien van een accu of motor die niet alleen stil is, maar ook heel energiezuinig werkt. Daarnaast hebben vrijwel alle bladblazers van het merk een ergonomische handgreep met comfortabele softgrip. Zo wordt het gebruik van een bladblazer nog makkelijker.