Pneumatische tackers

Burghouwt helpt je graag met het vinden van de beste tacker voor jouw klus. Een van je opties is het aanschaffen van een pneumatische tacker. Wat is hierbij de juiste keuze en wat is de beste keuze volgens Burghouwt? Hier kun je terecht voor uitgebreid advies over je mogelijkheden en meer informatie over de pneumatische tacker. Op deze manier maak je de juiste keuze en profiteer je van de beste resultaten bij jouw klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe gebruik je pneumatische tackers?

Een pneumatische tacker is een type tacker die werkt op luchtdruk. De tacker is zeer geschikt voor het bevestigen van spijkers en nieten in dikke materialen. De hoge luchtdruk zorgt ervoor dat de spijker met veel kracht vooruit wordt geschoten. Hiervoor hoef je alleen de knop bij het handvat in te drukken. Een pneumatische tacker heeft als voordeel dat je zeer nauwkeurig kunt werken en daarnaast ben je zeker van veel kracht. Een ander voordeel is dat een pneumatische tacker altijd compact is en daardoor makkelijk mee te werken is. Dit type tacker werkt wel met een compressor die je ten alle tijden mee moet nemen, zodat de tacker optimaal werkt met de luchtdruk.

Aandachtspunten: stappenplan pneumatische tacker kiezen

Waar moet je op letten als je een pneumatische tacker gaat kiezen? Onderstaand vind je een duidelijk overzicht met de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van de juiste pneumatische tacker.

  • Type werkzaamheden: een pneumatische tacker geeft veel kracht en dit heb je bij bepaalde klussen zeker nodig. Een mogelijk nadeel is dat een pneumatische tacker ook altijd gepaard gaat met een compressor. Bij werkzaamheden op een dak is het minder praktisch om voor dit type tacker te kiezen.
  • Inslagdiepte: kies een tacker waarbij je de inslagdiepte kunt instellen. Zo weet je zeker dat de spijker of het nietje diep genoeg zit en is bespaart veel tijd.
  • Reservoir: bekijk altijd hoeveel spijkers/nietjes er in een tacker passen. Enerzijds geldt: hoe meer hoe beter, anderzijds moet de tacker ook niet te zwaar worden.
  • Gebruiksgemak: een goede grip op het apparaat is van groot belang, vooral als je de tacker lange tijd gaat gebruiken. Zorg er ook voor dat je een tacker kiest die je makkelijk openmaakt, bijvoorbeeld als er een spijker vastgelopen is.

Burghouwt’s keuze in de beste pneumatische tacker

Burghouwt kiest voor Makita en Union als beste merken voor pneumatische tackers. Makita biedt pneumatische tackers die voor zowel professionals als doe-het-zelvers zeer geschikt zijn. Alle nagels tot een lengte van 50 tot 90 mm zijn geschikt voor dit apparaat. Zoals je van Makita mag verwachten hebben de tackers zeer handige extra’s, zoals een ingebouwd luchtfilter en een keuzesysteem voor enkelvoudig of continu schieten. Union biedt tackers die geschikt zijn voor tal van toepassingen, zoals vloerplanken, pallets, meubelrompen, kisten, kratten en meer. Je kunt materialen tot een dikte van 25mm goed vastzetten. Kortom, Burghouwt verkiest Makita en Union boven andere merken.