Gastackers

Het bevestigen van materialen vraagt om het gebruik van goed gereedschap. Bij Burghouwt staan we voor je klaar en helpen we je graag met het juiste advies voor de beste producten. Hier vind je het complete assortiment van gastackers, de perfecte tool voor het maken van sterke verbindingen tussen diverse materialen. Hoe kies je de juiste gastacker, wanneer gebruik je dit apparaat en wat is Burghouwt’s keuze in de beste gastacker? Dat lees je hier. Zo bereid je je goed voor, kies je het juiste gereedschap en profiteer je van een mooi resultaat.

Lees meer

Alles over het gebruik van gastackers

Een gastacker is een speciaal spijkerpistool dat werkt op gas. De gastacker wordt over het algemeen gebruik voor het aan elkaar schieten van diverse materialen. Denk hierbij aan verbindingen tussen hout op steen, hout op hout of hout op beton. Vrijwel iedere gastacker is voorzien van een smalle neus, waardoor het heel goed mogelijk is om een precieze verbinding te maken tussen twee materialen. Een groot voordeel van een gastacker is dat je niet alleen zeer veel bewegingsvrijheid hebt, maar daarnaast ook profiteert van veel gebruiksgemak en comfort. De tacker is makkelijk in gebruik en heeft een nauwelijks merkbare terugslag. De tacker is te gebruiken voor tal van doeleinden en is geschikt voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Burghouwt’s keuze: de beste gastacker

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk voor gastackers. De reden dat we voor Makita kiezen is vanwege de kwaliteit waar je als vakman mee te maken krijgt met de keuze in een gastacker van dit merk. Een Makita gastacker is niet alleen zeer geschikt voor het tacken van beton, maar het is ook geschikt voor hout. De diepteregeling van de neus is instelbaar via de draaiknop: je hebt hiervoor geen gereedschap nodig. Verder is met deze gastacker mogelijk om hout op steen te bevestigen en hout op beton. De Makita gastacker heeft een ledverlichting om efficiënt werken in donkere ruimten mogelijk te maken. Kortom: genoeg redenen om een gastacker van Makita te kiezen.

Hoe kies je de juiste gastacker?

De juiste gastacker kies je aan de hand van een aantal aandachtspunten. Hier vind je een duidelijk overzicht van de belangrijkste punten waar je op moet letten:

  • Toepassingen: waar ga je de gastacker voor gebruiken? Een goede gastacker is geschikt voor verbindingen tussen hout en hout, hout en steen en hout en beton. Zo kun je tal van verbindingen maken tussen meerdere soorten materialen.
  • Inhoud magazijn: hoeveel studs passen er in het magazijn? Hoe ruimer de inhoud, hoe langer je achter elkaar door kunt gaan. Anderzijds is teveel ook niet goed, omdat het apparaat dan al snel te zwaar zal worden.
  • Inslagdiepte: een goede gastacker heeft een instelbare inslagdiepte waarmee je heel precies weet dat de spijker de juiste diepte heeft.
  • Extra’s: vergeet niet te kijken naar extra functies waar je gebruik van kunt maken, zoals de aanwezigheid van ledverlichting of andere zaken die het gebruiksgemak bevorderen, zoals softgrip.