Tackers

Wil je snel nieten of spijkeren? Dan is een tacker een onmisbaar stuk gereedschap dat je zeker in je bezit moet hebben. Bij Burghouwt vind je een ruim assortiment van verschillende soorten tackers. We helpen je graag en geven advies over het gebruik van de tacker, maar ook hoe je de juiste tacker kiest voor jouw klus. Bekijk hier de topmerken van tackers en wat Burghouwt’s keuze is voor de beste tacker.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Alles over het gebruik van tackers

Tackers zorgen ervoor dat je op een snelle en efficiënte manier spijkers of nietjes in een specifiek materiaal kunt schieten. Door met de wijsvinger de knop in te drukken schiet het apparaat een spijker of nietje weg in het materiaal. Er is onderscheid te maken tussen meerdere soorten tackers:

 • Pneumatische tacker: de pneumatische tacker werkt op luchtdruk en biedt de mogelijkheid zeer nauwkeurig te werk te gaan. Een pneumatische tacker is niet altijd even mobiel en daarnaast ook redelijk onderhoudsgevoelig.
 • Elektrische tacker: de elektrische tacker is licht, heeft meer bewegingsvrijheid en biedt daardoor de mogelijkheid om snel te werken. Is wel afhankelijk van stroomtoevoer.
 • Accu tacker: een tacker die werkt op een accu zorgt voor meer bewegingsvrijheid en is daarnaast zeer onderhoudsarm. Wel zwaarder en groter dan een pneumatische tacker.

Burghouwt’s keuze in de beste tacker: Union

Burghouwt kiest voor Union als beste merk voor een tacker. De keuze is gebaseerd op het feit dat de Union tackers een aantal kenmerken hebben die het gebruik zeer aangenaam maken. Zo zijn de tackers voorzien van een bovenlaadsysteem, een grote inslagkracht en een groot magazijninhoud. Verder is een Union tacker voorzien van een regelbare inslagdiepte en maak je gebruik van een thermo handvat voor optimaal comfort. De toepassing van de Union tacker is zeer uitgebreid, onder andere voor kisten, kratten, dakbeschot, vloerplanken en pallets. Kortom, Union is de beste keuze in het geval van een uitgebreide en betrouwbare tacker.

Hoe kies je de juiste tacker?

 • Type tacker: ontdek wat voor jou de beste type tacker is. Een tacker op accu is ideaal voor iedere klus, terwijl een pneumatische tacker weer de goede keuze is voor klussen waarbij wat meer kracht nodig is. Een mechanische tacker is licht in gebruik, maar is weer wat minder geschikt voor hard hout.
 • Slagdiepte: kies voor een tacker waarmee het mogelijk is de slagdiepte in te stellen. Zo weet je direct dat een spijker of nietje diep genoeg is en hoef je er niet achteraf met een hamer op te slaan.
 • Capaciteit: een tacker moet een ruime capaciteit hebben en ruimte bieden voor veel spijkers of nietjes. Op deze manier kun je langer en sneller doorwerken. Een te grote capaciteit zorgt mogelijk wel voor een zwaarder gewicht.
 • Gebruiksgemak: let op het gewicht van de tacker en het handvat. Dit zijn belangrijke meetpunten in het gebruiksgemak van een goede tacker. Een tacker moet niet te zwaar zijn en daarnaast moet het apparaat prettig in de hand liggen.