Werkbank slijpmachines

Gereedschap komt in tal van uitvoeringen en het kan daardoor lastig zijn om iets te vinden dat perfect aansluit bij jouw klus. Burghouwt maakt deze keuze graag makkelijker door jou te voorzien van goed advies. Op zoek naar een goede werkbank slijpmachine? Hier vind je een duidelijk overzicht van jouw mogelijkheden, lees je Burghouwt’s keuze en vind je een stappenplan voor het kiezen van de juiste werkbank slijpmachine voor jouw klus. Zo ben je er helemaal klaar voor en profiteer je van de beste resultaten.

Lees meer

Werkbank slijpmachines: dit moet je weten

Werkbank slijpmachines worden ook wel tafelslijpmachines genoemd. Het zijn handige tools waarmee het mogelijk is om tal van materialen te slijpen. Je kunt je eigen gereedschap weer scherp maken, maar er zijn ook veel andere werkzaamheden die je kunt uitvoeren met de werkbank slijpmachine. Je kunt bijvoorbeeld steen en metaal slijpen en polijsten. De werkbank slijpmachine bestaat uit twee slijpstenen die ronddraaien: hiermee wordt het gewenste materiaal bewerkt.

Burghouwt’s keuze in de beste werkbank slijpmachines

Burghouwt kiest voor Contimac als beste merk voor werkbank slijpmachines. Dit merk staat garant voor kwaliteit en gebruiksgemak: precies wat je nodig hebt wanneer je met een klus aan de slag gaat. Dit merk biedt naast kwaliteit en gebruiksgemak ook innovatie. Dit betekent dat je altijd verzekerd bent van een goede werkbank slijpmachine waar je lange tijd gebruik van kunt maken.

Stappenplan werkbank slijpmachines kiezen

Hoe kies je een werkbank slijpmachine die aan jouw wensen voldoet? Hier vind je een handig overzicht met aandachtspunten waar je op moet letten bij het vinden van de juiste werkbank slijpmachine.

  • Slijpstenen materiaal: kijk naar het materiaal waarvoor je de slijpmachine wilt gebruiken en baseer hier jouw keuze op van stenen. Grove stenen zorgen voor het snel wegwerken van oneffenheden, terwijl fijne stenen voor een meer gepolijste afwerking zorgen.
  • Motor: de motor is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een werkbank slijpmachine. Een hogere kracht zorgt voor een hoger toerental, waardoor de werkzaamheden nog sneller uitgevoerd kunnen worden. Een toerental tussen de 3000 tot 3600 per minuut wordt dan ook aangeraden.
  • Vonkenscherm: zorg ervoor dat de werkbank slijpmachine over een vonkenscherm beschikt waarmee je jezelf beschermt tegen vonken die van de slijpmachine afkomen.