Rechte slijpers

In je zoektocht naar een goede slijpmachine kom je heel wat mogelijkheden tegen. Rechte slijpers zijn in bepaalde gevallen de beste keuze in jouw klus: bij Burghouwt geven we je graag advies en helpen we je met het vinden van de juiste rechte slijper. Bekijk hier niet alleen de voordelen van rechte slijpers, maar lees ook hoe je in 3 stappen de beste rechte slijper kunt aanschaffen. Ook laten we je graag kennismaken met de beste keuze volgens Burghouwt.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Bekijk de voordelen van rechte slijpers

Een rechte slijper is een machine die je gebruikt voor zeer precieze werkzaamheden. Denk hierbij aan frezen, slijpen en polijsten. Er zitten een aantal grote voordelen verbonden aan het gebruik van een rechte slijper:

  • Veelzijdig: door de vele slijpstiften en frezen die je op de slijpmachine kunt monteren kun je het apparaat gebruiken voor tal van uiteenlopende werkzaamheden in zowel hout als steen en metaal.
  • Compact en draagbaar: een rechte slijper ligt prettig in de hand, is licht van gewicht en is overal mee naartoe te nemen. Het gebruiksgemak van deze slijpmachine is dan ook een groot voordeel.

In 3 stappen naar de juiste rechte slijpers voor jouw klus

  • Type aandrijving: bepaal of je een rechte slijper met accu of op netstroom wilt aanschaffen. Netstroom biedt meer kracht, terwijl je met een accu meer wendbaar bent. Het type aandrijving is dan ook een kwestie van persoonlijke voorkeur.
  • Toerental: hoe hoger het toerental, hoe sneller de slijper werkt. Dit hoeft niet altijd beter te zijn, omdat de machine vooral stabiel moet zijn. Staar je daarom niet blind op de hoge toerental, maar kijk naar de stabiliteit van het apparaat.
  • Extra’s: de extra’s maken vaak het verschil in je zoektocht naar een rechte slijper. Een rechte slijper met een soft start zorgt bijvoorbeeld voor extra gemak. Ook bescherming tegen het indringen van stof is belangrijk. Let op het gebruiksgemak van de apparaten, zodat je zonder enige hinder gebruik gaat maken van je nieuwe aanwinst.

Burghouwt’s keuze in de beste rechte slijper

Burghouwt kiest voor Bosch en Makita als de beste merken voor een rechte slijper. In jouw zoektocht naar een slijper let je natuurlijk op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar speelt ook de prijs een grote rol. Zowel Bosch en Makita bieden rechte slijpers tegen een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kiest voor topkwaliteit zonder hier onnodig veel voor te betalen. Daarnaast hebben de modellen van beide merken tal van handige extra’s, zoals een soft-grip, veiligheidsschakelaar en een zeer licht gewicht. Kortom: Bosch en Makita zijn de beste merken wanneer je op zoek bent naar een goede, betrouwbare en professionele rechte slijper.