Haakse slijpers

Een goed uitgevoerde klus begint bij goed gereedschap: dat weten we bij Burghouwt maar al te goed. Daarom helpen we je graag met het vinden van het beste gereedschap voor jouw klus, zodat jij goed van start kunt en de beste resultaten behaalt. Hier vind je ons complete assortiment haakse slijpers en lees je meer informatie over het vinden van de juiste haakse slijper voor jouw klus. Zo ben je verzekerd van topkwaliteit en kun jij aan de slag met het uitvoeren van je werkzaamheden.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Wat moet je weten over haakse slijpers?

De haakse slijper is de meest gebruikt slijpmachine die er bestaat. Dit komt onder andere door de brede inzetbaarheid: Zowel de doe-het-zelver als de professional kun je dit apparaat dan ook goed gebruiken. Het is met de haakse slijper mogelijk om onder andere tegels, steen, betonijzer en plaatmetaal in te slijpen of door te slijpen. Je kunt gemakkelijk een andere schijf op de machine monteren, zodat je ook kunt borstelen, polijsten en afbramen. Er zijn verschillende aandachtspunten bij het uitkiezen van de beste haakse slijper. Deze lees je verderop.

Burghouwt’s keuze: de beste haakse slijper

Burghouwt kiest voor Festool, Makita en Bosch als beste merken voor haakse slijpers. De keuze is gebaseerd op de hoge kwaliteit die deze merken waarborgen. Makita, Bosch en Festool staan niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor gebruiksgemak, veiligheid en innovatie. De merken zijn continue bezig om de kwaliteit van de producten te verbeteren, waar jij als vakman optimaal van profiteert. Zowel Festool, Bosch als Makita heeft meerdere haakse slijpers in het assortiment: deze kun je bij Burghouwt bekijken. Zo weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en ben je ook in staat om meerdere modellen met elkaar te vergelijken en de beste keuze te maken.

De juiste haakse slijper kiezen doe je zo

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden in het vinden van de juiste haakse slijper voor jouw klus. Hier vind je dan ook een overzicht van de belangrijkste zaken om op te letten:

 • Aandrijving: haakse slijpers zijn verkrijgbaar op netstroom, accu. Voor de doe-het-zelver is een haakse slijper op accu de beste keuze, vanwege de wendbaarheid en flexibiliteit.
 • Schijfdiameter: de schijfdiameter is bepalend voor het bereik van de machine. Als je een machine kiest waar schijven van 230 mm in passen, is het mogelijk om diepere gleuven te maken. Meestal is een machine met een schijfdiameter van 115 - 125 mm voldoende.
 • Accessoires: kijk naar de mogelijkheid om diverse schijven op de machine te monteren. Zo weet je zeker dat je een haakse slijper optimaal kunt gaan gebruiken en op diverse manieren kunt toepassen.
 • Functies: bekijk de extra functies die slijpmachines aanbieden. Als je meer kwaliteit wil, kies dan voor een haakse slijper met softstart, waarbij het apparaat langzaam op gang komt.