Afkortslijpers

Ben jij op zoek naar goed gereedschap voor jouw klus? Het kan lastig zijn om het juiste gereedschap aan te schaffen, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Burghouwt staat voor je klaar om jou te helpen bij het vinden van goed gereedschap. Neem ons assortiment van afkortslijpers: hier vind je niet alleen de beste uitvoeringen, maar ben je ook in de gelegenheid om te ontdekken hoe jij de juiste afkortslijper voor jouw klus vindt.

Lees meer

Alles over het gebruik van afkortslijpers

Een afkortslijper is een machine die je gebruikt voor het slijpen van stalen buizen, maar ook wanneer je rondstaal en profielen wil slijpen. De afkortslijper maakt het ook mogelijk om in verstek te slijpen. Doordat je met deze machine door metaal kunt slijpen, is het een veel gebruikt apparaat dat veel lijkt op een cirkelzaag. Het verschil met een cirkelzaag is dat je tot op de millimeter nauwkeurig materiaal kunt afkorten.

Burghouwt’s keuze in de beste afkortslijpers

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk voor afkortslijpers. Makita heeft de eerste 2x 18 V afkortslijpmachine op accu ter wereld op de markt gebracht: een echte primeur voor dit merk; je kunt deze machine in het assortiment van Burghouwt bestellen. Het is dan ook niet voor niets een van de topmerken als het gaat om gereedschap. Het merk blijft innoveren en zorgt hiermee voor de beste apparaten voor iedere klus.

Hoe kies je de juiste afkortslijper?

De juiste afkortslijper kiezen doe je aan de hand van een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo heb je jouw prioriteiten klaar en weet je waar je naar moet kijken. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

  • Uitvoering: er zijn afkortslijpers die een doorslijpschijf hebben, maar je kunt ook kiezen voor een machine met een zaagblad. Dit zaagblad is speciaal gemaakt voor metaal, waardoor het goed mogelijk is om door metaal te zagen. Welke uitvoering voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van de klus die je moet uitvoeren.
  • Aandrijving: het is goed mogelijk om een afkortslijper op netstroom te kopen, maar je bent ook in de gelegenheid een machine op accu aan te schaffen. Beide hebben voor- en nadelen: jij bepaalt wat voor jou de beste keuze is.
  • Vermogen: het vermogen van een afkortslijper zegt veel over de kracht van de machine. Een goede afkortslijper heeft een vermogen van 2200W.
  • Slijpcapaciteit: kijk ook altijd naar de slijpcapaciteit in diverse uitvoeringen, zoals in een hoekprofiel, een ronde koker of een vierkante koker. Hoe groter de capaciteit, hoe meer mogelijkheden je hebt met de afkortslijper.