Excenter- en Rotex schuurmachines

Als het gaat om schuurmachines zijn er verschillende uitvoeringen waar je voor kunt kiezen. Burghouwt staan dan ook voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de beste schuurmachine voor jouw klus. De excenter- en rotex schuurmachine is een van de opties die jij hebt, maar wanneer kies je dit apparaat en hoe zorg je ervoor dat je de beste uitvoering kiest? Burghouwt helpt je met het kiezen van de juiste excenter- en rotex schuurmachine, zodat het nog makkelijker wordt om voor kwaliteit te kiezen voor iedere klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Dit moet je weten over excenter- en rotex schuurmachines

Een excenter- en rotex schuurmachine is een type schuurmachine die op twee manieren beweegt: er is sprake van een ronde zool die ronddraait, maar de zool beweegt ook excentrisch. Op deze manier maakt de schuurmachine geen perfecte ronde cirkelbeweging, maar een elliptische beweging. Dit zorgt voor een dubbele schuurwerking en dus een dubbel zo goed resultaat. Het voordeel hiervan is dat je geen cirkelvormige markeringen krijgt. Daarnaast schuur je een stuk sneller en haal je veel meer materiaal weg dan bijvoorbeeld met een vlakschuurmachine. De excenter- en rotex schuurmachines zijn ook de beste keuze wanneer je een oppervlakte wilt voorzien van een strakke afwerking.

Burghouwt’s keuze in de beste excenter- en rotex schuurmachine

Burghouwt kiest voor Festool en Makita als beste merken voor excenter- en rotex schuurmachines. Deze keuze komt vooral voort uit de topkwaliteit die beide merken leveren. Bovendien staan zowel Festool als Makita bekend als merken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Verder staan beide merken voor innovatie en kies je altijd voor producten die zijn voorzien van de nieuwste technologieën. De ergonomie van Festool schuurmachines en de Makita excenter- en rotex schuurmachine is een van de eerste die op accu werkt. Kortom: Festool en Makita zijn de eerste keuze van Burghouwt als het gaat om een goede excenter- en rotex schuurmachine met een lange levensduur. Met deze topproducten kies jij voor een uitstekende investering.

Zo maak jij de beste keuze in nieuw schuurgereedschap

 • Toepassing: bedenk van tevoren goed welke schuurmachine de beste keuze is voor je klus. Ga je vlakke voorwerpen schuren? Dan is de excenter- en rotex schuurmachine een goede keuze. Dit is een minder goede keuze als je iets gaat schuren met veel hoeken.
 • Aandrijving: ga je voor een excenter- en rotex schuurmachine op accu of kies je voor een machine op netstroom? Netstroom biedt vaak meer kracht, maar zorgt ook voor minder bewegingsvrijheid.
 • Schuursnelheid: de schuursnelheid is af te lezen aan de hand van het toerental. Hoe hoger dit is, hoe sneller de schuurmachine werkt en hoe sneller je resultaat ziet.
 • Stofafzuiging: een goede excenter- en rotex schuurmachine moet voorzien zijn van een stofafzuiging of een voorziening waarmee deze kan worden aangesloten op de stofzuiger. Zo heb je minimale hinder van stof tijdens het schuren.