Deltaschuurmachines

Staat er een schuurklus op je te wachten? Dan is het goed om te weten welke soorten schuurmachines er zijn en wat je het beste kunt gebruiken. Burghouwt raadt de deltaschuurmachine aan voor het schuren van randen en hoekjes. In ons assortiment vind je alle mogelijkheden van meerdere topmerken, zoals Festool. De beste deltaschuurmachine aanschaffen? Hier vind je alle belangrijke informatie over dit type schuurmachine en lees je alle aandachtspunten voor het kiezen van de juiste deltaschuurmachine voor jouw klus.

Lees meer

Verschillen tussen deltaschuurmachine en vlakschuurmachine

De deltaschuurmachine heeft zijn naam te danken aan de schuurzool die de vorm heeft van een driehoek. De puntvorm maakt het zeer goed mogelijk om randen, hoeken en profielen te schuren. De deltaschuurmachine wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor het schuren van deuren met profielen. Wat is het verschil tussen een deltaschuurmachine en een vlakschuurmachine? De deltaschuurmachine werkt in principe hetzelfde als de vlakschuurmachine. Het enige verschil is de vorm van de schuurzool. De driehoekige vorm maakt de deltaschuurmachine veel beter geschikt voor profielen, hoeken en randen. De vlakschuurmachine wordt vooral gebruikt voor rechte en gladde oppervlakken.

Deltaschuurmachine kiezen: de belangrijkste aandachtspunten

Ga je aan de slag met een deltaschuurmachine? Je hebt dan baat bij de aanschaf van een kwalitatieve machine waar je lange tijd van kunt profiteren. Waar moet je op letten bij aanschaf? Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten:

  • Toepassing: kies de deltaschuurmachine alleen wanneer je werkzaamheden gaat uitvoeren waarbij je te maken hebt met moeilijk bereikbare hoeken en randen. Hier is de deltaschuurmachine uitermate geschikt voor.
  • Comfort: zorg dat je een deltaschuurmachine kiest met een ergonomische handgreep. Zo is het een stuk makkelijker om de machine langere tijd achter elkaar te bedienen.
  • Functies: heeft de machine een afzuiger voor het stof? Dit is een onmisbare functie voor een deltaschuurmachine, omdat je hierdoor zo min mogelijk hinder ervaart van stof tijdens het schuren.

Burghouwt’s keuze in de beste deltaschuurmachine

Burghouwt kiest voor Festool, Bosch en Makita als de beste merken voor deltaschuurmachines. Beide merken hebben lange tijd al bewezen aan de top te staan als het gaat om kwalitatief gereedschap. Bij zowel Festool, Bosch als Makita kun je dan ook terecht voor een deltaschuurmachine met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Er wordt door deze merken daarnaast ook altijd gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën, waardoor je altijd een moderne en goede deltaschuurmachine koopt. Een merk als Festool hecht veel waarde aan de ergonomie van haar producten, waardoor je iedere machine met veel gemak en comfort gebruikt.