Schuurmachines

Er zijn heel wat klussen waarbij goed gereedschap welkom is: schuren is hier een van. En om ervoor te zorgen dat je het best mogelijke resultaat behaalt, helpt Burghouwt je graag met duidelijk advies. Zo wordt schuren een stuk makkelijker en gaat het ook nog eens veel sneller. Je kiest niet zomaar de eerste en de beste schuurmachine die je tegenkomt, maar waar moet je op letten in het vinden van de beste optie? Hier lees je alles over het aanschaffen van de beste schuurmachine.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Het gebruik van schuurmachines

Er is niet één soort schuurmachine; er zijn heel veel verschillende uitvoeringen van de schuurmachine. Het is dan ook belangrijk om te weten welke uitvoering je gebruikt voor welke klus. De meest bekende optie is de vlakschuurmachine, een machine met een vlakke vierkante zool. Deze uitvoering gebruik je voor tal van verschillende klussen. De deltaschuurmachine is ook een bekende variant, die een driehoekige zool heeft, waarmee je hoeken kunt schuren. De excenter en rotex schuurmachine is rond en maakt roterende bewegingen, waardoor je een dubbele schuurbeweging krijgt. Tot slot is de bandschuurmachine een zeer krachtige handschuurmachine die enorm veel materiaal weghaalt in korte tijd.

Zo kies je de juiste schuurmachine

Waar moet je op letten als je een schuurmachine wilt gaan kopen? Lees hier het stappenplan met aandachtspunten, zodat je kunt ontdekken welke schuurmachine voor jou de beste keuze is:

 • Toepassing: ga je een tafel schuren, een kozijn of een groot oppervlak? Er zijn diverse soorten schuurmachines die ieder hun eigen toepassingsgebied hebben. Controleer dit van tevoren, zodat je de beste keuze maakt.
 • Vermogen: kijk naar het wattage van de schuurmachine. Hier kun je vanaf lezen hoe krachtig de schuurmachine is. Hoe meer vermogen, hoe krachtiger de schuurmachine.
 • Stofafzuiging: kies een machine met een goede stofafzuiging of die aangesloten kan worden op een losse stofzuiger, zodat je zo min mogelijk last hebt van stof dat vrijkomt.
 • Voeding: ga je voor een schuurmachine op netstroom of wil je optimale bewegingsvrijheid? Kies dan een schuurmachine op accu.
 • Bevestiging schuurpapier: hoe wordt het schuurpapier aan de machine bevestigd? Een schuurmachine met klittenband voor het bevestigen van schuurpapier is snel en simpel.

Burghouwt’s keuze: de beste schuurmachine

Burghouwt kiest voor Bosch, Festool en Makita als de beste merken schuurmachines. Deze merken hebben diverse soorten schuurmachines in het assortiment, waardoor het goed mogelijk is een kwalitatieve en geschikte schuurmachine te kiezen. Bij Burghouwt vind je van Festool en Bosch onder andere de vlakschuurmachine, maar ook een excenterschuurmachine en bandschuurmachine. Makita biedt ook bandschuurmachines, excenterschuurmachines en diverse vlakschuurmachines. Burghouwt kiest voor deze merken vanwege de hoge kwaliteit, de goede prijs en de handige functies waar je zowel als doe-het-zelver en als professional optimaal gebruik van kunt maken.