Slagschroevendraaiers

De slagschroevendraaier is een zeer krachtige machine die je gebruikt voor het bevestigen van grote, lange schroeven, bijvoorbeeld in houten constructies. Er zijn zoveel goede slagschroevendraaiers verkrijgbaar, waardoor het lastig is om de beste keuze te maken. Burghouwt maakt jouw klus graag makkelijker door je te helpen met het kiezen van het beste gereedschap. Bekijk hier alle slagschroevendraaiers en ontdek hoe jij de beste keuze maakt. Zo ben je verzekerd van het beste materiaal voor iedere klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Stappenplan: zo kies jij de beste slagschroevendraaier

Voordat je een slagschroevendraaier gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten in het vinden van een slagschroevendraaier? Dat lees je hier:

 • Klus: de slagschroevendraaier is vooral geschikt voor specifieke klussen, waarbij je veel kracht nodig hebt. In andere gevallen is een schroefmachine mogelijk een betere keuze. Het is daardoor belangrijk om je keuze te baseren op de klus.
 • Accucapaciteit: natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je slagschroevendraaier. Kijk daarom naar de capaciteit van de accu, zodat je weet hoe lang je met een volle accu kunt doen.
 • Vermogen: hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht het gereedschap geeft. Let daarom op het vermogen (V) van de slagschroevendraaier.
 • Functies en accessoires: kijk naar de extra functies en accessoires die worden aangeboden, zoals ingebouwde verlichting, een extra accu, een snellader of een meegeleverde koffer. Dit zijn handige extra’s die je optimaal kunt gebruiken.

Burghouwt’s keuze: de beste slagschroevendraaier

Burghouwt kiest voor de merken Bosch, Festool en Makita als het gaat om de beste slagschroevendraaier. Deze keuze komt voort uit de zeer goede kwaliteit die deze merken bieden. Festool en Bosch bieden een ergonomische, veilige en robuuste slagschroevendraaier met een flexibel accusysteem. Daarnaast krijg je maximaal vermogen dankzij de krachtige borstelloze en duurzame motor. Een Makita slagschroevendraaier is niet alleen stiller, maar ook makkelijker in gebruik dan veel standaard slagschroevendraaiers. Ook heb je te maken met een 5,0 Ah accu met snellader voor optimaal gebruik.

Wat is het verschil tussen slagschroevendraaiers en schroefmachines?

Het verschil tussen slagschroevendraaiers en boor-/schroefmachines zit hem in het gebruik en de toepassing. De slagschroevendraaier heeft een slagkop die de kracht levert, waardoor je overbelasting voorkomt. Overbelasting kan sneller voorkomen bij boor-/schroefmachines. Daarnaast heb je bij een slagschroevendraaier nauwelijks kracht nodig om het apparaat vast te houden. Een boor-/schroefmachine is vaak wat breder inzetbaar omdat het toerental instelbaar is. Bij een slagschroevendraaier heb je standaard te maken met een hoog toerental. Je gebruikt het beste een slagschroevendraaier bij de volgende toepassingen:

 • Voor het bevestigen van grote schroeven en bouten;
 • Wanneer je kracht wilt uitoefenen op een schroef en daarvoor een hoog toerental nodig hebt;