Schroefmachines

Een schroefmachine is een van de meest bekende soorten gereedschap en het is dan ook voor iedere vakman handig dit apparaat in huis te hebben. Hiermee kun je niet alleen tal van soorten schroeven indraaien, maar als het nodig is ook weer uitdraaien. Waarom een schroevendraaier gebruiken als het ook nog makkelijker kan met een machine? Bij Burghouwt vind je een ruim assortiment van schroefmachines en lees je meer over het kiezen van de beste schroefmachine.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

De beste schroefmachine voor iedere klus

Het grote voordeel van een schroefmachine is dat er altijd wel een variant verkrijgbaar is die je voor jouw klus kunt gebruiken. Een schroefmachine is speciaal ontworpen voor het eenvoudig en snel vastschroeven van verschillende soorten schroeven. Het enige waar je op moet letten is het gebruik van de beste bits. Wanneer je dit goed uitvoert, is het zeer eenvoudig om de schroefmachine in gebruik te nemen. De enige instelling waar je op moet letten is de draairichting voor het in- of uitdraaien van de schroef. Bepaal met je vingers hoe hard de machine draait, zodat de schroefmachine precies genoeg kracht geeft.

Burghouwt’s keuze in de beste schroefmachine

Burghouwt kiest voor Bosch, Festool en Makita als de beste merken voor een schroefmachine. Makita is een vooraanstaand merk voor zowel professionals als de doe-het-zelver. De schroefmachines zijn eenvoudig in gebruik, licht van gewicht en bieden daarnaast genoeg vermogen om tal van klussen uit te voeren. Festool biedt schroefmachines die zeer prettig in de hand liggen en daarnaast ook zeer licht van gewicht zijn. Hierdoor zijn de machines door iedereen te hanteren. Zowel Bosch, Makita als Festool bieden betrouwbare schroefmachines met een lange levensduur, dankzij de koolborstelloze motor en bescherming tegen vocht en stof.

Aandachtspunten voor het kiezen van de juiste schroefmachine

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste schroefmachine kiest voor je klus? Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een schroefmachine, zodat je de beste keuze maakt:

  • Vermogen: kijk goed naar het vermogen van de schroefmachine. Wanneer je het apparaat alleen gebruikt voor schroeftaken, is een vermogen van 12 V meer dan genoeg. Modellen met een hoger vermogen, bijvoorbeeld 18 V, hebben vaak ook een boorfunctie, waardoor je de tool nog breder kunt inzetten.
  • Spanning: de spanning zegt iets over het daadwerkelijke vermogen van de schroefmachine. Hoe hoger de spanning (V), hoe krachtiger en hoe groter de klus die je kunt uitvoeren.
  • Koppel: de koppel (Nm) zegt iets over het draaivermogen van de schroefmachine. Een grotere of juist kleinere draaikracht zorgt voor meer of minder koppel. Hoe groter de koppelcapaciteit, hoe meer vermogen.
  • Snelheid: kies voor een schroefmachine met aanpasbare snelheid, zodat je zelf kunt bepalen hoe langzaam of snel het apparaat draait en welk vermogen je toepast.
  • Accu: een schroefmachine met accu is ideaal, maar het is wel aantrekkelijk als deze lang meegaat. Kijk daarom naar het vermogen en de oplaadtijd van de accu. Zo maak je langer gebruik van je nieuwe aanwinst.