Schroefautomaten

Bij Burghouwt helpen we je graag met het vinden van het beste gereedschap voor iedere klus. Dat merk je ook bij ons assortiment van schroefautomaten. Met de keuze uit heel veel producten van de beste merken is het altijd mogelijk om voor kwaliteit te kiezen. Wat zijn de voordelen van schroefautomaten en hoe kies je de beste schroefautomaat? Hier kun je terecht voor een overzicht van de belangrijkste informatie over schroefautomaten. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor iedere klus.

Lees meer

Bekijk de voordelen van schroefautomaten

Schroefautomaten hebben een aantal voordelen waar je optimaal gebruik van kunt maken. In de eerste plaats bespaar je met een dergelijk gereedschap heel veel tijd. Onder ander het vastschroeven van platen neemt heel veel tijd in beslag en dat los je op wanneer je een schroefautomaat gebruikt. Dit apparaat haalt een groot rendement en werkt daarnaast zeer nauwkeurig en seriematig. Er zijn veel professionele machines, maar als doe-het-zelver kan het ook handig zijn te investeren in een schroefautomaat. Een ander voordeel is dat het je veel kracht scheelt. Doordat je jezelf nauwelijks hoeft in te spannen, is het vastschroeven van platen een stuk minder intensief.

Burghouwt’s keuze: de beste schroefautomaat

Burghouwt kiest voor Festool en Makita als beste merken voor schroefautomaten. Makita is niet voor niets een van de topmerken als het gaat om professionele kwaliteit voor een aangename prijs. Een Makita schroefautomaat is ideaal voor het bevestigen van gipsplaten op hout en metalstud. Daarnaast kun je het apparaat zeer nauwkeurig instellen, zonder dat je hier extra gereedschap voor nodig hebt. De Festool schroefautomaten zorgen ervoor dat je zeer precies kunt werken. Ook kies je voor enorm veel snelheid, omdat het mogelijk is snel en zonder gereedschap te wisselen tussen magazijnadapters. Festool, Bosch en Makita zijn Burghouwt’s keuze als het gaat om de beste schroefautomaten.

Schroefautomaat kopen? Lees hier de aandachtspunten

  • Netstroom of accu: er zijn modellen die op netstroom werken. Dit is in principe geen probleem, maar zorgt mogelijk wel voor wat minder bewegingsvrijheid. Bepaal wat je zelf prettig vindt en neem dit mee in het maken van je keuze.
  • Snelheid: een schroefautomaat zorgt ervoor dat je sneller werkt, dit komt o.a. doordat de schroeven op een band zitten.
  • Gewicht: een schroefautomaat moet niet te zwaar zijn, zodat het voor jou makkelijker is om het apparaat langer te gebruiken. Een schroefautomaat zwaarder dan 2,5 kg is dan ook af te raden.
  • Accucapaciteit: een capaciteit van 5,0 Ah is aan te raden wanneer je zoekt naar de beste schroefautomaat. Zo kun je langer werken met een volle accu en kies je voor de beste kwaliteit.
  • Ergonomisch handvat: het is wel zo prettig als je het apparaat makkelijk en prettig kunt vasthouden. Let op het handvat van de schroefautomaat en kijk of er sprake is van een beugelhandgreep voor extra gemak.