Schaafmachines

Burghouwt staat voor je klaar met advies en informatie over het vinden van de beste schaafmachine. Een goede schaafmachine gebruik je voor het schaven van hout, door telkens een stukje van het oppervlak weg te halen. Schaafmachines zijn verkrijgbaar van diverse merken en in verschillende uitvoeringen. De beste keuze maken? Hier vind je alle informatie over schaafmachines en ontdek je de tips voor het vinden van de juiste schaafmachine voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Welke soorten schaafmachines zijn er?

Een schaafmachine is perfect voor het gebruik bij tal van klussen. Je kunt de machine bijvoorbeeld gebruiken wanneer je oud hout weer nieuw leven in wilt blazen, zodat je het kunt hergebruiken. Een schaafmachine wordt daarnaast ook veel gebruikt voor het glad en gaaf maken van ruwe houtoppervlakken.

  • Elektrische schaafmachines: de elektrische schaafmachine biedt extra kracht, maar je moet wel bepaalde instellingen invoeren, zoals de diepte van het schaafmes. Daarnaast moet je een elektrische schaafmachine alsnog over het hout begeleiden. De elektrische schaafmachine is geschikt voor de lastige klussen die om veel kracht en snelheid vragen.

De beste schaafmachine kiezen doe je zo

Wanneer je de juiste schaafmachine wilt aanschaffen voor je klus, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Hier vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden in het vinden van de beste schaafmachine:

  • Kwaliteit schaafmes: het schaafmes moet van de beste kwaliteit zijn, bij voorkeur van hardmetaal. Hoe beter het materiaal, hoe beter de resultaten die je behaald.
  • Schaafbreedte: kijk ook naar de breedte die je kunt schaven met het apparaat. Dit is afhankelijk van jouw project. Hoe groter het oppervlak, hoe breder het schaafmes moet zijn. De gemiddelde schaafbreedte is 8 centimeter.

Burghouwt’s keuze in de beste schaafmachine

Burghouwt kiest voor Festool, Bosch en Makita als beste merken voor schaafmachines. Festool is een topmerk op het gebied van schaafmachines. De modellen beschikken stuk voor stuk over diverse voordelen, zoals constante snelheid, efficiënte afzuiging en nauwkeurige traploze instelling. De Bosch en Makita schaafmachines zijn niet alleen compact en wendbaar, maar ook zeer licht en eenvoudig in gebruik. Makita heeft veel schaafmachines in het assortiment, waardoor er altijd iets tussen zit dat helemaal aan jouw wensen voldoet. De schaafmessen maken het goed mogelijk om hout helemaal gaaf en glad te schaven, precies wat je wilt.