Ratelsleutels

Het gebruik van goed gereedschap is enorm belangrijk: het scheelt je niet alleen kracht, maar ook heel veel tijd. Het beste gereedschap maakt iedere klus makkelijker, en dat is mooi meegenomen. Bij Burghouwt helpen we je graag met het vinden van het beste gereedschap voor iedere klus. Bekijk hier ons assortiment ratelsleutels van de beste kwaliteit. Zo weet je zeker dat je jouw klus sneller en nauwkeurige kunt uitvoeren, en kunt profiteren van de beste resultaten. Hier vind je alle informatie over het kiezen van de beste ratelsleutel.

Lees meer

Hoe worden ratelsleutels gebruikt?

Ratelsleutels worden gebruikt voor het vastzetten van bouten en moeren. De ratelsleutel maakt gebruik van een speciaal ratelmechanisme. Dit mechanisme is een systeem dat wordt gebruikt voor het blokkeren van een as in de draairichting, met behulp van een tandwiel en een pal, dat het remsysteem vormt. Draai je de as de gewenste kant op, dan zal de pal over de tandwiel heen glijden. Als je de as de andere richting opdraait, valt de pal in het eerste gat van het tandwiel, welke blokkeert. Een automatische ratelsleutel zorgt ervoor dat je werk nog makkelijker en sneller gaat.

Zo kies je de beste ratelsleutel

Voordat je een ratelsleutel gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Op deze manier is het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken waar je jarenlang van profiteert. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten:

  • Accu: kijk naar de accu van de ratelsleutel. Een 3,0 Ah accu is meestal voldoende voor het uitvoeren van een klus waar je dit gereedschap voor nodig hebt.
  • Ergonomisch: een ratelsleutel moet prettig in de hand liggen, zodat je deze lang kunt gebruiken. Kies daarom een ratelsleutel met ergonomische handgreep en een licht gewicht.
  • Koppel: de koppel (Nm) bepaalt voor welke verbindingen de ratelsleutel geschikt is. Een ratelsleutel met een 47,5 Nm koppel is geschikt voor alle M8 verbindingen en M10 tot en met klasse 8.8.
  • Extra’s: kijk naar handige extra’s zoals ledverlichting. aanwezigheid van vergrendeling of makkelijk gebruik zonder dopadapter.

Burghouwt’s keuze: de beste ratelsleutel

Burghouwt kiest voor Makita als het beste merk ratelsleutel. De keuze is gebaseerd op de grote kwaliteit van Makita ratelsleutels. Je kiest niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor gereedschap met uitgebreide functies. Zo is een Makita ratelsleutel voorzien van een vergrendeling van de schakelaar en een elektrische rem. Daardoor kun je nog sneller werken voor het aandraaien van een moer of bout. Verder zorgt de handige ledverlichting ervoor dat je ook op donkere plekken of in de avond beter zicht hebt op je werk. Makita staat voor kwaliteit en duurzaamheid, waardoor je een goede investering doet. Dit is de reden dat Burghouwt kiest voor Makita als beste merk voor ratelsleutels.