Momentsleutels

Op zoek naar een momentsleutel? Er kan zomaar een klus voorbij komen waarbij je een momentsleutel nodig hebt, bijvoorbeeld voor het vastzetten van een moer of bout. Maar wat zorgt ervoor dat een momentsleutel anders is dan een ratelsleutel? Op deze pagina vind je alle informatie over het gebruik van de momentsleutel. Natuurlijk vind je hier ook het complete aanbod van momentsleutels bij Burghouwt en ontdek je onze keuze in de beste momentsleutel die je kunt aanschaffen. Zo kun je er zeker van zijn dat je jouw klus kaart.

Lees meer

Dit moet je weten over momentsleutels

Zoals eerder aangegeven werkt een momentsleutel dus hetzelfde als een ringsleutel of een ratelsleutel. Je gebruikt de sleutel voor het vastzetten of losdraaien van een moer of bout. Daarnaast heeft een momentsleutel ook een ratelmechanisme waarmee het mogelijk is kracht uit te oefenen op de moer of bout. Maar hoe verschilt een momentsleutel van een ratelsleutel? Een momentsleutel biedt voor bepaalde tijd de mogelijkheid kracht uit te oefenen. De kracht is in te stellen in Newton meters; hiermee voorkom je dat de bout of moer te strak aangedraaid wordt. Bij een ratelsleutel zit er geen limiet op de kracht die je kunt uitoefenen.

De juiste momentsleutel kiezen voor je klus

  • Toepassing: kijk goed naar de toepassing van de momentsleutel. Waar ga je deze voor gebruiken? Er zijn heel veel verschillende sleutels voor bouten en moeren: het is dan ook belangrijk om de juiste te kiezen.
  • Bereik van de sleutel: kijk naar het bereik van de sleutel voor dat je deze aanschaft. Hoe strakker de veer, hoe meer kracht de sleutel aankan. De kracht van de sleutel wordt aangeduid in nM.
  • Kies de juiste aansluiting: het is belangrijk om de goede dop op de sleutel te zetten, zodat de bout aangedraaid kan worden. De aansluitingen op de momentsleutels verschillen per exemplaar, waardoor niet iedere dopsleutel erop past. Een dopset aanschaffen is dan ook aan te raden, zodat je altijd een passende dopsleutel hebt.

Burghouwt’s keuze in de beste momentsleutel

Burghouwt kiest voor Gedore als beste merk momentsleutel. Je bent met Gedore niet alleen verzekerd van een kwalitatief stuk gereedschap, maar je hebt hiermee ook volop mogelijkheden. Je kunt de kracht van de Gedore momentsleutel instellen van 40 tot 200 nM, waardoor je zelf bepaald hoeveel kracht de sleutel zet op de moer. Hierdoor weet je zeker dat het goed aangedraaid wordt. De momentsleutel van Gedore is makkelijk verstelbaar, heeft een vierkantaandrijving en een geïntegreerde ratelfunctie. Daarnaast is de sleutel toepasbaar in veel verschillende sectoren. Je kiest voor kwaliteit en een product waar je lang gebruik van kunt maken.