Ratel- en slagmoersleutels

Een klus correct uitvoeren? Burghouwt helpt je hier graag bij. Je vindt hier niet voor niets een ruim assortiment van ratel- en slagmoersleutels. Dit gereedschap is ideaal voor het los en vastdraaien van verschillende bevestigingsmaterialen. Om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt bij het kopen van gereedschap, vind je hier belangrijke informatie en de tips voor het kiezen van de beste ratel- en slagmoersleutels. Zo weet je zeker dat je jouw klus goed uitvoert.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Het gebruik van ratel- en slagmoersleutels

De ratelsleutel is een effectief apparaat voor het vastdraaien van moeren en bouten op plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Een slagmoersleutel, ook wel een slagmoeraanzetter genoemd, is ook een gereedschap voor het los en vastdraaien van bouten en moeren. Je kunt beide soorten gereedschap ook gebruiken in combinatie met een momentsleutel, welke wat meer geschikt is voor het fijne werk. Een groot voordeel is dat ratel- en slagmoersleutels voorzien zijn van een accu, waardoor je nog sneller en nauwkeuriger te werk gaat en je de klus goed uitvoert.

Burghouwt’s keuze in de beste ratel- en slagmoersleutels

Burghouwt kiest voor Makita en Bosch als het beste merk ratel- en slagmoersleutels. Makita heeft een zeer ruim assortiment van zowel ratel- als slagmoersleutels waarmee je iedere klus kunt klaren. De keuze in Makita is gebaseerd op de kwaliteit en vele uitgebreide functies van de ratel- en slagmoersleutels. Je hebt te maken met tal van extra’s, zoals de aanwezigheid van auto-stop modus bij het achteruit draaien, zodat de machine automatisch stopt als de bout of moer voldoende is losgedraaid. Daarnaast zorgt de koolborstelloze motor met elektronische sturing voor een duurzaam en energiezuinig apparaat. Met Makita kies jij voor de beste kwaliteit gereedschap voor jouw klus.

Zo kies je het beste gereedschap: de aandachtspunten

Er zijn een aantal zaken om op te letten wanneer je een ratel- en slagmoersleutel wilt aanschaffen. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

 • Maximale koppel: hoe hoger de koppel, hoe krachtiger het apparaat werkt en hoe makkelijker het is om een bout of moer los te draaien. De koppel wordt uitgedrukt in Nm.
 • Aandrijving: er zijn diverse soorten slagmoersleutels verkrijgbaar in diverse aandrijvingen. Wil je snel en nauwkeurig werken, kies dan voor een slagmoersleutel die werkt op een accu.
 • Werkzaamheden: de slagmoersleutel is geschikt voor de zwaardere verbindingen waar veel kracht bij moet komen kijken. Controleer van tevoren wat je nodig hebt.