Kantenlijmmachines

Machines zijn er in allerlei soorten en maten en voor het correct uitvoeren van je klus heb je baat bij de juiste machine. Dit komt ook terug in ons assortiment kantenlijmmachines en ben je in staat om de juiste kantenlijmer voor jouw klus te vinden. Er zijn enkele aandachtspunten waar je op moet letten bij het maken van de keuze. Loop ze langs en bepaal jouw prioriteiten. Zo vind je in een paar stappen de beste kantenlijmmachine voor jouw klus en profiteer je van strakke resultaten, keer op keer.

Lees meer

Hoe werkt een kantenlijmmachine?

Een kantenlijmmachine werkt uitstekend wanneer je plaatmateriaal wilt bekanten. Ook wanneer je rechthoekige delen wilt bekanten tot vrije en complexe vormen is dit mogelijk met een kantenlijmmachine. Een goede kantenlijmmachine maakt jouw werkzaamheden niet alleen makkelijker en sneller, maar zorgt ook voor een nauwkeurig en strak resultaat. Er zijn grote kantenlijmmachine voor in werkplaatsen, maar ook kleine en meer mobiele machines die jij gemakkelijk overal in je werkplaats kunt neerzetten en gebruiken.

Zo kies je de juiste kantenlijmmachine

Er zijn een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden wanneer je een kantenlijmmachine wilt aanschaffen voor een klus. Hier vind je dan ook een overzicht van de belangrijkste zaken om mee te nemen in het maken van een keuze:

-
  • Toepassing: waar is de machine voor geschikt? In de meeste gevallen is een goede kantenlijmmachine geschikt voor het bekanten van plaatmateriaal van hout, kunststof en laminaat.
  • -
  • Mobiliteit: bekijk hoe makkelijk het apparaat te bedienen is. Hoe mobieler het apparaat, hoe sneller je in staat bent om de kanten ter plaatse na te behandelen.
  • -
  • Vermogen: hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht de machine heeft en hoe beter de resultaten zijn. Een hoger vermogen vraagt vaak wel om een langere opwarmtijd.
  • -
  • Opwarmtijd: hoe korter de opwarmtijd, hoe sneller je een kantenlijmmachine kunt gaan gebruiken. Gemiddeld is de opwarmtijd 8 minuten.
  • -
  • Kanthoogte en -dikte: let op de kanthoogte en kantdikte, zodat je van tevoren weet wat je mogelijkheden zijn met het apparaat en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Burghouwt’s keuze: de beste kantenlijmmachine

Burghouwt kiest voor Festool als beste merk voor kantenlijmmachine. Het apparaat biedt niet alleen de mogelijkheid om efficiënt en snel te werken, maar je maakt ook perfecte naadverbindingen met dit apparaat vanwege de exacte lijmdosering. Je verliest geen kwaliteit, omdat je de lijm naar eigen inzicht kunt opsmelten. Een belangrijk voordeel van de Festool kantenlijmmachine is dat er altijd goed zicht is op het werkstuk, waardoor je het proces geen moment uit het oog verliest. Het bereiken van een perfecte kant is heel goed mogelijk met de kantenlijmmachine van dit merk. Festool is dan ook Burghouwt’s keuze als het gaat om een betrouwbare en gebruiksvriendelijke kantenlijmmachine.