Blindnageltangen

Een klus wordt makkelijker en beter uitvoerbaar met het gebruik van de beste materialen. Zo kun je bij Burghouwt ook terecht voor een ruim aanbod van blindnageltangen. Hier ben je in de gelegenheid om een kwalitatieve blindnageltang aan te schaffen waar je lang gebruik van kunt maken en die toepasbaar is in tal van situaties. Om er zeker van te zijn dat je de juiste blindnageltang kiest, vind je hier meer informatie over dit gereedschap en de belangrijkste aandachtspunten. Zo schaf je de juiste blindnageltang aan voor jouw klus.

Lees meer

De werking van een blindnageltang

Een blindnageltang wordt gebruikt voor het verwerken van blindklinknagels van diverse materialen, zoals RVS, aluminium en staal. Je kiest voor het gebruik van een blindnageltang wanneer je metalen plaatmateriaal aan elkaar wilt verbinden. Je maakt de bevestiging met blindklinknagels en dit is de ideale manier om de blindnageltang te gebruiken. Het is mogelijk om een handtang te gebruiken, maar dit is voornamelijk aan te raden voor de kleine klussen. Voor grotere klussen is het slim om voor een blindnageltang op accu te kiezen, omdat je hiermee nog meer kracht hebt zonder dat het veel moeite kost.

Hoe kies je de juiste blindnageltang?

De juiste blindnageltang kiezen doe je niet alleen aan de hand van jouw eigen wensen, maar ook aan de hand van verschillende aandachtspunten. Zo weet je zeker dat je een goed overwogen keuze maakt. Hier vind je een overzicht met de belangrijkste zaken waar je op moet letten:

-
  • Vermogen: hierbij geldt, hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de tang. Over het algemeen is een blindnageltang met een vermogen van 18V voldoende voor de meeste klussen.
  • -
  • Type motor: kijk naar het type motor van de blindnageltang. Een koolborstelloze motor (BL-motor) is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor betere en snellere resultaten.
  • -
  • Slaglengte: bekijk de slaglengte van de blindnageltang. Deze is gemiddeld 30 mm, dit is dan ook lang genoeg voor het maken van verbindingen tussen plaatmaterialen.
  • -
  • Extra’s: welke extra functies biedt de blindnageltang? Onder andere een ingebouwde ledverlichting of elektrische rem behoren tot handige functies die je zeker goed kunt gebruiken.

Burghouwt’s keuze: de beste blindnageltang

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk blindnageltang. Het merk biedt een blindnageltang die is geschikt voor verwerking van zowel aluminium als stalen en RVS blindklinknagels. De machine is standaard voorzien van een neusstuk voor blindklinknagels met een kopdiameter van 6,4 mm, waardoor je meteen verzekerd bent van extra gemak. Gebruiksvriendelijkheid is het codewoord bij Makita, want je profiteert van een zeer ergonomisch en compact ontwerp. Hierdoor is het ook mogelijk om het apparaat in krappe ruimtes te gebruiken. Met een Makita blindnageltang kies je voor efficiënt werken met een hoge mate van gebruiksgemak. Makita is Burghouwt’s keuze in de zoektocht naar een kwalitatieve en professionele blindnageltang.