Betonstaalscharen

De slogan van Burghouwt, ‘Verstandig bouwen, samen met Burghouwt’, is al jaren onze zienswijze waar we samen met jou naar toe willen werken. Ons doel is om iedereen te helpen met het vinden van kwalitatief en duurzaam gereedschap. Dit gereedschap heeft vaak een hogere aanschafprijs, maar je krijgt daar wel heel veel kwaliteit voor terug. In ons assortiment betonstaalscharen vind je gegarandeerd de beste schaar voor jouw klus. Heb je hulp nodig? We helpen je graag met het kiezen van de juiste betonstaalschaar aan de hand van de belangrijkste aandachtspunten.

Lees meer

Hoe werkt een betonstaalschaar?

Een betonstaalschaar is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal ontworpen om betonstaal te knippen. Het is goed mogelijk om betonstaal te knippen en te buigen, maar dit kan niet zomaar met ieder stuk gereedschap: hier heb je een speciale betonstaalschaar voor nodig. Een betonstaalschaar is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Er zijn dan ook verschillende zaken om op te letten bij het maken van een keuze: deze lees je verderop bij de tips voor het vinden van de juiste betonstaalschaar.

Burghouwt’s keuze voor de beste betonstaalschaar

Burghouwt kiest voor Makita als beste merk betonstaalschaar. Deze keuze is gebaseerd op een aantal zaken. In de eerste plaats biedt Makita een zeer ruim assortiment voor klussers: ook op het gebied van betonstaalscharen heb je meerdere keuzemogelijkheden. De betonstaalscharen van Makita zijn daarnaast stuk voor stuk voorzien van een koolborstelloze motor. Dit zorgt ervoor dat er sprake is van een betere stroomoverdracht naar de motor, waardoor de motor constanter draait en voor betere resultaten zorgt. Daarom is Makita Burghouwt’s keuze als het gaat om het aanschaffen van een kwalitatieve, innovatieve en gebruiksvriendelijke betonstaalschaar.

De juiste betonstaalschaar kiezen doe je met deze tips

-
  • Vermogen: kijk altijd naar het vermogen van een betonstaalschaar. Hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht een schaar heeft en hoe meer mogelijkheden je hiermee hebt. Je hebt niet voor iedere klus het hoogste vermogen nodig, daarom is het niet perse altijd beter om de machine met het hoogste vermogen te kiezen.
  • -
  • Motor: wat voor motor zit er in de machine? Over het algemeen wordt aangeraden om voor een betonstaalschaar met BL-motor te kiezen. Dit is een brushless motor zonder koolborstels.
  • -
  • Aantal keer knippen per acculading: hoeveel keer knipt de betonstaalschaar op een volle acculading? Dit is een belangrijk aandachtspunt, omdat je hiermee kunt bepalen hoe snel je een klus kunt klaren.
  • -
  • Betonstaal: wat is de minimale en maximale diameter van het betonstaal dat geknipt kan worden. Dit is idealiter tussen 3 en 16 mm.
  • -
  • Extra’s: kijk naar de extra functies op de betonstaalschaar. Is er sprake van een draaibare kop of de aanwezigheid van softgrip voor gebruiksgemak.