Luchtslangen

De beste accessoires maken het gebruik van goed gereedschap een stuk makkelijker. Dat begrijpen we bij Burghouwt maar al te goed, en dit betekent dat we je graag helpen met het vinden van de beste accessoires. Aan de slag met luchtgereedschap en compressor? Een goede luchtslang is in dit geval erg belangrijk. Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste keuze maakt, vind je hier een overzicht van aandachtspunten. Burghouwt staat voor je klaar bij het maken van jouw keuzes op het gebied van gereedschap.

Lees meer

Meer over de werking van luchtslangen

Een luchtslang is onmisbaar wanneer je gebruikt wilt maken van luchtgereedschap. Door de luchtslang te bevestigen aan de compressor en aan het gereedschap in kwestie, is het mogelijk om door middel van hoge luchtdruk een gereedschap te gebruiken. Het kan hierbij gaan om een pneumatische tacker, maar ook om een schuur- of boormachine. Een luchtslang heeft verschillende lengtes en komt in diverse soorten: -

 • Spiraalslang: deze slang heeft twee koppelingen waarmee je de slang aan de ene kant kunt bevestigen aan de compressor en aan de andere kant aan het luchtgereedschap.
 • -
 • Luchtslanghaspel: een luchtslanghaspel is een luchtslang dat in een haspel zit, waardoor de slang zeer gemakkelijk op te rollen is. Een luchtslanghaspel kan ook bevestigd worden aan een muur, plafond of de grond. Je hebt altijd genoeg bereik en geen slang die in de weg zit.

  In 4 stappen naar de beste luchtslang

  -

  • Stap 1: Bepaal de klus. Welke luchtslang voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van het type klus dat je uitvoert. In sommige gevallen heb je baat bij een haspel, in andere gevallen is een losse luchtslang de beste keuze. Wanneer je veel bewegingsvrijheid nodig hebt is een haspel onmisbaar.
  • -
  • Stap 2: Kies de lengte. De lengte van de slang is een belangrijk onderdeel: hoe langer de slang, hoe meer bewegingsvrijheid je hebt. Een lange slang kan anderzijds ook in de weg liggen.
  • -
  • Stap 3: Bekijk je mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten luchtslangen verkrijgbaar, het is dan ook slim om meerdere mogelijkheden met elkaar te vergelijken, zodat je weet waarin ze van elkaar verschillen en wat voor jou prioriteiten zijn. Heb je veel bewegingsruimte nodig, kies dan een luchtslang met haspel. Wil je zekerheid dat je een sterke slang kiest? Schaf dan een gewapende luchtslang aan.
  • -
  • Stap 4: Controleer op accessoires. Wil je graag een kant-en-klare luchtslang, kies dan voor een slang inclusief koppelingen.

  Luchtpistolen

  Goed gereedschap is de eerste stap naar de correcte uitvoering van een klus. Daarom ben je bij Burghouwt aan het goede adres voor het vinden van de beste producten voor iedere klus. Ben je op zoek naar een goed blaaspistool? Hier vind je ons assortiment van luchtpistolen en vind je daarnaast ook de belangrijkste aandachtspunten voor het vinden van het juiste luchtpistool voor jouw klus. Zo ben je optimaal voorbereid en kun je verstandig aan de slag gaan. Verstandig bouwen, doe je samen met Burghouwt!

  Wat moet je weten over het gebruik van een luchtpistool?

  Een luchtpistool, ook wel blaaspistool genoemd, is ideaal wanneer je op zoek bent naar een apparaat dat je voorziet van perslucht, bijvoorbeeld voor het verwijderen van vuil. Je kunt met een luchtpistool niet alleen contactloos blazen, maar ook drogen. Zo weet je zeker dat je een strak resultaat krijgt. Het luchtpistool bestaat uit uit een mondstuk dat aan de luchtbuis is bevestigd; er is sprake van een constante stroom van perslucht. Het is vrij eenvoudig om een luchtpistool met een slang te verbinden aan een compressor, zo ben je verzekerd van een continue luchtstroom, waardoor je het blaaspistool optimaal gebruikt.

  Zo kies je het juiste luchtpistool

  Het juiste luchtpistool kiezen doe je aan de hand van enkele aandachtspunten. Deze vind je in onderstaand overzicht, zodat je duidelijk leest waar je op moet letten in je zoektocht naar een luchtpistool: -

  • Vermogen: het vermogen van de perslucht is constant of instelbaar, dit is afhankelijk van het ontwerp dat je kiest. Het is aan jou om te bepalen wat je prettig vindt om mee te werken tijdens je klus.
  • -
  • Type en grootte inlaataansluiting: controleer altijd het type en de grootte van de inlaataansluiting op een luchtpistool. Het is zonde wanneer deze niet overeenkomt met de slang van de compressor.
  • -
  • Maximale druk: het is altijd slim om te kijken wat de maximale druk is die kan worden toegepast. Bij bepaalde werkzaamheden is de druk van een luchtpistool te weinig of ben je simpelweg te lang bezig om een groot oppervlak te blazen. Let hier dan ook op in je zoektocht naar een goed blaaspistool.
  • -
  • Mondstuk: het mondstuk moet geschikt zijn voor de toepassing waar je het luchtpistool voor gaat gebruiken. Controleer dit dan ook goed voordat je een keuze maakt.