Luchtpompen

Met de slogan ‘Bouw verstandig. Samen met Burghouwt’ richten we ons bij Burghouwt op het geven van goed advies voor jou. Dat zie je terug in ons assortiment luchtpompen, waar je altijd de juiste luchtpomp vindt voor jouw klus. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. Loop langs deze aandachtspunten en bepaal welke prioriteiten jij stelt aan een luchtpomp. Op deze manier vind je in slechts enkele stappen de juiste luchtpomp voor jouw klus.

Lees meer

Aandachtspunten - stappenplan luchtpomp kiezen

-

  • Soort luchtpomp: er zijn verschillende soorten luchtpompen waar je uit kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor een vacuümpomp te kiezen, die hetzelfde werkt als een compressor. De vacuümpomp trekt lucht of gas uit een ruimte. Het is ook mogelijk om voor een luchtpomp te kiezen, waarmee je tal van zaken met veel gemak kunt voorzien van lucht, van fietsbanden tot opblaasbaar speelgoed.
  • -
  • Vermogen: het vermogen van de luchtpomp of vacuümpomp zegt veel over de kracht waarmee de lucht tot je beschikking staat. Bij een vacuümpomp is het belangrijk om te bepalen hoe je de pomp gaat gebruiken, zodat je kunt bepalen hoeveel vermogen voldoende is.
  • Slanglengte: hoe langer de slang, hoe meer bewegingsvrijheid en mogelijkheden jij hebt bij het uitvoeren van je klus. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een luchtpomp met een lange slang.
  • -
  • Gebruiksgemak: een goede luchtpomp is voorzien van een softgrip, maar een vacuümpomp moet ook gemakkelijk te bedienen en mee te nemen zijn. Let op de gebruiksvriendelijkheid van een luchtpomp, zodat je hier bij ieder gebruik van profiteert.

Burghouwt’s keuze: de beste luchtpomp

Burghouwt kiest voor Festool en Makita als beste merken voor luchtpompen. Beide merken staan niet voor niets bekend als zeer betrouwbaar en kwalitatief. Je kunt van zowel Makita als Festool zeer goed gereedschap aanschaffen: dit gaat niet alleen lang mee, maar is ook voorzien van gebruiksgemakken voor iedere klusser. De vacuümpomp van Festool maakt het mogelijk om grote werkstukken te bewerken: zagen, schuren, plamuren en frezen is mogelijk met dit apparaat. Makita biedt een assortiment met vacuümpompen en luchtpompen, waardoor je altijd kunt vinden wat je nodig hebt. Festool en Makita zijn de beste merken in je zoektocht naar een kwalitatieve en betrouwbare luchtpomp.

Wanneer gebruik je een luchtpomp?

Een luchtpomp kan op tal van manieren gebruikt worden. Zo kun je een vacuümpomp gebruiken voor het aansluiten van diverse soorten luchtgereedschap: je bent in staat met veel kracht een klus uit te voeren, van schuren tot zagen en lakken. Een luchtpomp zoals die van Makita biedt de mogelijkheid om fietsbanden en opblaasbaar speelgoed binnen zeer korte tijd op te pompen: zo bespaar je heel wat tijd en energie, en dat is altijd mooi meegenomen.