Koppelingen

De juiste koppelingen zorgen voor een goede en sterke verbinding van compressor en slang tot het luchtgereedschap. Hoe beter de verbinding, hoe beter jij jouw klus kunt uitvoeren. Bij Burghouwt helpen we je dan ook graag met het maken van de beste keuze voor koppelingen. Hier vind je het complete assortiment van koppelingen bij Burghouwt, maar ben je ook aan het juiste adres voor handige informatie en aandachtspunten voor het vinden van de beste koppelingen voor jouw klus.

Lees meer
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Wat voor soort koppelingen zijn er?

Koppelingen vormen een van de belangrijkste accessoires voor luchtgereedschap. Je hebt altijd koppelingen nodig om de luchtslang aan de compressor vast te maken en aan het gereedschap in kwestie. Welk type koppeling je kiest is afhankelijk van de luchtslang, maar ook van de aansluiting die nodig is voor het luchtgereedschap. De volgende soorten koppelingen zijn verkrijgbaar: -

 • Veiligheidskoppeling: een veiligheidskoppeling is voorzien van een 2-drukmechanisme, waardoor de slang eerst veilig wordt ontlucht bij het ontkoppelen. Zo voorkom je dat de slang niet uit de koppeling schiet. Er zijn zowel Orion- als Euro koppelingen.
 • -
 • Insteeknippel: luchtgereedschap aansluiten op een compressor vraagt om het gebruik van een insteeknippel. Deze maken het mogelijk om het gereedschap op een veilige en sterke manier aan te sluiten op de compressor.
 • -
 • Draadfittingen: deze koppelingen kunnen twee onderdelen aan elkaar zetten. Je kunt deze koppelingen verkrijgen in de vorm van verloopringen, t-stukken, kniestukken en nippels.
Een koppeling is altijd gemaakt van hoogwaardige metalen: zo kun je verzekerd zijn van een duurzaam en sterk product waar je jarenlang gebruik van kunt maken wanneer je luchtgereedschap gaat gebruiken.

Aandachtspunten voor de juiste koppelingen kiezen

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een koppeling gaat aanschaffen. Deze aandachtspunten vind je in onderstaand overzicht: -

 • Type koppeling: ga eerst na welke soort koppelingen jij nodig hebt voor je verbinding. Er zijn diverse soorten koppelingen, maar dit betekent niet dat jij ze allemaal nodig hebt. Door eerst te controleren welke koppelingen nodig zijn voorkom je onnodige aankopen.
 • -
 • Materiaal: koppelingen zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Een veiligheidskoppeling is bijvoorbeeld altijd gemaakt van rvs-staal en geanodiseerd aluminium. Een standaard koppeling heeft veel meer kans op roest en corrosie dan een veiligheidskoppeling.
 • -
 • Euro of Orion: beide koppelingen lijken veel op elkaar, maar orion koppelingen zijn gemaakt van vernikkeld messing, hebben een kleinere luchtdoorlaat en worden vooral gebruikt in de Benelux.