Compressors

Bij Burghouwt hechten we veel waarde aan verstandig bouwen. We kijken niet alleen naar milieuvriendelijke oplossingen, maar ook aan verstandig bouwen voor mensen. Daarom helpen we je graag met het vinden van het beste en meest verstandige gereedschap voor iedere klus. Ben je op zoek naar een goede compressor voor je luchtgereedschap? Hier vind je een aanbod van compressors en het juiste advies om een goede keuze te maken. Zo kies je de juiste compressor voor jouw klus en ben je verzekerd van een goed resultaat.

Lees meer

Alles over het gebruik van compressors

Een compressor is een onmisbaar onderdeel van je luchtgereedschap. Het maakt niet uit of je een tacker gebruikt, een schuurmachine of een boor: het zijn stuk voor stuk pneumatische gereedschappen waar je een compressor voor nodig hebt. Een compressor zuigt lucht aan en perst dit samen: onder hoge druk wordt het weer beschikbaar gesteld en kun jij dit gebruiken voor het aandrijven van je luchtgereedschap. Het luchtgereedschap bepaalt welke luchtdruk en luchtafgifte nodig is; dit kun je bij de meeste compressors goed instellen, zodat je het gereedschap op de goede manier kunt gebruiken.

Burghouwt’s keuze voor de beste compressor

Burghouwt kiest voor Contimac als het beste merk voor compressors. De keuze is gebaseerd op het feit dat Contimac al jaren bekend staat als het gespecialiseerde bedrijf voor gereedschap, professionele machines en werkplaatsinrichting. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je met een Contimac compressor kiest voor topkwaliteit. Het maakt het gebruik van luchtgereedschap een stuk makkelijker. De Contimac compressors in het assortiment van Burghouwt zijn verkrijgbaar in diverse prijscategorieën, waardoor het altijd mogelijk is een apparaat te vinden dat aan jouw wensen voldoet.

De beste compressor kiezen voor jouw klus

Voordat je een compressor kiest is het belangrijk om te weten waar je op moet letten in het maken van je keuze. Op deze manier kies je voor kwaliteit en kun je verstandig bouwen. Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten: -

  • Type compressor: er zijn zowel oliegesmeerde als olievrije compressors verkrijgbaar. Een oliegesmeerde compressor heeft wat meer onderhoud nodig, maar is wel erg stil en duurzaam in gebruik. Een olievrije compressor is onderhoudsvriendelijk en blaast olievrije lucht uit. Ze maken wel meer lawaai dan de oliegesmeerde compressors.
  • -
  • Aanzuigvermogen: het aanzuigvermogen zegt iets over hoe snel de tank bijvult en lucht beschikbaar stelt. Hoe hoger het aanzuigvermogen, hoe sneller je kunt werken.
  • -
  • Netto luchtopbrengst: de netto luchtopbrengst zegt iets over de kracht van de compressor. Hoe hoger deze waarde is, hoe krachtiger de compressor. Bij bepaalde klussen heb je net wat meer kracht nodig, waardoor het slim is om op zoek te gaan naar een sterke compressor.
  • -
  • Luchtgereedschap: je kunt vrijwel alle soorten luchtgereedschap op de compressor bevestigen. Het is wel belangrijk om te weten welk gereedschap de beste keuze is voor de klus die je moet uitvoeren.
  • -
  • Accessoires: let ook op de accessoires die jij mogelijk nodig hebt. Denk hierbij aan een luchtslang voor het verbinden van de compressor met het luchtgereedschap.