Lasapparaten

Verstandig klussen staat bij Burghouwt hoog in het vaandel: het is dan ook onze missie om jou te voorzien van de beste apparaten waarmee je niet alleen sneller, maar ook beter en verstandiger kunt klussen. Bekijk hier ons assortiment van lasapparaten en vind het beste lasapparaat voor jouw klus. Loop langs de belangrijkste aandachtspunten en bepaal jouw prioriteiten. Zo vind je altijd een lasapparaat dat aan jouw wensen voldoet en maak je de beste keuze voor jouw klus.

Lees meer

Hoe werkt een lasapparaat?

Wanneer je wilt gaan lassen is het van groot belang om hiervoor het juiste lasapparaat te gebruiken. Op deze manier ben je in staat de klus goed uit te voeren. Een lasapparaat bestaat uit verschillende onderdelen die samen een stroomkring vormen. De stroom loopt eerst vanaf de voedingskabel naar de lastrafo. De stroom gaat vervolgens via de laskabel en lasklem naar de elektrode. Bij de elektrode wordt de elektrische boog gevormd: deze staat in verbinding met het materiaal dat gelast moet worden.

Burghouwt’s keuze: het beste lasapparaat

Burghouwt kiest voor Contimac als het beste merk voor lasapparaten. De keuze is gebaseerd op de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het lasapparaat die je van dit merk kunt aanschaffen. De lasinvertor voor laselektrodes van het merk levert niet alleen een zeer hoge inschakelduur, maar ook een zeer goede ontstekingsspanning. Daarnaast heeft het apparaat een duidelijke display en een traploze regeling. Dit maakt het Contimac lasapparaat heel geschikt om helemaal naar wens en zo nauwkeurig mogelijk in te stellen. Kortom, Contimac is Burghouwt’s keuze als het gaat om een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar lasapparaat.

Zo kies je het juiste lasapparaat

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een lasapparaat wilt aanschaffen. Hier vind je de belangrijkste aandachtspunten: -

  • Lastechniek: welke lastechniek ga je toepassen? Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je een lasapparaat aanschaft. De meeste lasapparaten zijn geschikt voor één lasproces.
  • -
  • Vermogen: het vermogen van een lasapparaat wordt aangeduid met Ampère. Per millimeter staal heb je een vermogen van 40 Ampère nodig. Op basis hiervan en op basis van jouw klus kun je bepalen wat het vermogen van een lasapparaat in jouw geval moet zijn.
  • -
  • Pulse functie: een pulse functie is onmisbaar voor het lassen van dunwandig RVS of aluminium. Op deze manier is het mogelijk om te wisselen tussen twee stroomsterktes.
  • -
  • Inschakelduur: een lasapparaat schakelt zichzelf uit als het te heet wordt: dit heet de inschakelduur. Hoe hoger de inschakelduur, hoe langer je op een bepaalde spanning kunt werken.
  • -
  • Synergic functie: deze functie maakt het makkelijker om te lassen. Je hoeft alleen de knop in de drukken en de dikte van het materiaal in te voeren. De machine zal automatisch het juiste amperage en voltage instellen.