Lamellenfrees

Op zoek naar het beste gereedschap voor jouw klus? Bij Burghouwt staan we voor je klaar met informatie en advies. Zo vind je hier ons assortiment van lamellenfreesmachines en kun je de juiste lamellenfrees aanschaffen, aan de hand van onze tips. Je leest onder andere alles over de werking van deze machine, maar ook de aandachtspunten om mee te nemen, zodat je jouw prioriteiten duidelijk hebt in je zoektocht naar de juiste lamellenfrees. Tot slot laten we je ook graag kennismaken met Burghouwt’s keuze, onze tip voor de beste lamellenfrees.

Lees meer

Zo werkt een lamellenfrees

Een lamellenfrees is een machinaal gereedschap waarmee het mogelijk is om houtverbindingen te maken. Met de lamellenfrees kun je uitsparingen in het hout frezen op regelmatige afstanden. De machine maakt uitsparingen in de vorm van een halve cirkel, waar je vervolgens een lamel kunt plaatsen. Deze kleine cirkelvormige schijf maakt het mogelijk om verbindingen te maken tussen twee houtdelen. De lamellenfrees is een ideale tool wanneer houtbewerking jouw werk of hobby is. Een groot voordeel van de lamellenfrees is dat je te maken hebt met een stevige verbinding zonder dat dit zichtbaar is. Ook als je houtdelen in een hoek wilt verbinden is het mogelijk om een lamellenfrees te gebruiken.

Aandachtspunten: stappenplan lamellenfrees kiezen

  • Vermogen: de kracht van de motor in de lamellenfrees wordt uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe minder werk de machine hoeft te leveren voor het maken van een mooie verbinding. Kijk ook naar het aantal toeren per minuut; hoe hoger dit is, hoe sneller je kunt frezen en hoe meer werk je kunt verrichten.
  • Diepte: de diepte van de lamelopening moet verstelbaar zijn. Dit is belangrijk, omdat je lamellenfrees dan een stuk ruimer toepasbaar is. Zorg ervoor dat de frees op de standaard groottes (0, 10 en 20) instelbaar is.
  • Geleidingsstuk: het geleidingsstuk is een belangrijk onderdeel van je freesmachine. Het zorgt ervoor dat het zaagblad geleid wordt als je aan het frezen bent. Een goede lamellenfrees biedt de mogelijkheid de hoogte van het geleidingsstuk aan te passen.
  • Gebruiksgemak: kijk naar het gewicht van de machine, maar ook naar de aanwezigheid van een stevig handvat en een ergonomische vorm. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak van de lamellenfrees.

Burghouwt’s keuze: de beste lamellenfrees

Burghouwt kiest voor Bosch en Makita als merken voor de lamellenfrees. De lamellenfrees van Makita is betaalbaar en biedt daarnaast veel extra’s, zoals de instelbare freesdieptes en de aanwezigheid van externe stofafzuiging. Verder staan de freesmachines van Makita bekend om de maximale duurzaamheid, dit komt onder andere door de aluminium behuizing. Je kunt dus lang gebruik maken van dit apparaat. Bosch is een topmerk dat niet alleen zeer innovatieve, maar ook gebruiksvriendelijk freesmachines op de markt brengt. Dit maakt Bosch en Makita volgens Burghouwt de beste keuze in een betrouwbare en professionele lamellenfrees.