Kantenfrees

Wat je ook gaat doen en welk gereedschap je ook nodig hebt: Burghouwt heeft alles voor de professionele vakman en doe-het-zelver. Ook voor een goede kantenfrees ben je bij ons aan het goede adres. Voor ieder werkstuk is het mogelijk om een kwalitatieve freesmachine aan te schaffen, zodat je profiteert van een strak en glad resultaat. Hier ontdek je alles over het gebruik van de kantenfrees, maar lees je ook onze keuze in de beste kantenfrees en ontdek je de aandachtspunten voor het vinden van een kantenfrees die aan jouw wensen voldoet.

Lees meer

Zo gebruik je de kantenfrees

Een kantenfrees wordt specifiek gebruikt voor het bewerken van de randen van een materiaal. Als je een stuk hout wilt bewerken kun je de bovenfrees gebruiken om patronen op de bovenzijde uit te frezen. Een bovenfrees is in principe ook geschikt voor het bewerken van de zijkanten, maar je mist dan wel een freesvoet. Deze bescherming is wel aanwezig bij de meeste kantenfreesmachines. Of je nu de randen van een stuk hout glad wilt polijsten, een decoratieve vorm wilt maken in hout of groeven in de zijkant van een stuk hout wilt frezen: dit kan allemaal met de kantenfrees.

Burghouwt’s keuze: de beste merken voor een kantenfrees

Burghouwt kiest voor Festool, Bosch en Makita als de beste merken voor een kantenfrees. De keuze is gebaseerd op de kwaliteit en vele toepassingen die de machines van beide merken aanbieden. Makita biedt kantenfreesmachines aan met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je de freesdiepte exact instellen en is de aanwezige voetzool tot 45 graden kantelbaar om zo vellingkanten te frezen. De freesmachines van Festool bieden de juiste tools voor het bereiken van een precies resultaat, onder andere door de aanwezigheid van een freestafelsteun. Verder zijn de freesmachines van Festool breed inzetbaar.

De juiste kantenfrees kiezen in 5 stappen

  • Bepaal de toepassing: voordat je een kantenfrees gaat aanschaffen is het slim om te bepalen wat jouw klus is en welk type freesmachine hier het beste bij aansluit. Er zijn ook werkzaamheden die je met een bovenfrees kunt uitvoeren. Controleer dit eerst om teleurstelling te voorkomen.
  • Bekijk het aanbod van diverse merken: er zijn meerdere merken waar je een kantenfrees kunt aanschaffen, waaronder Bosch, Makita en Festool. Vergelijk de verschillende modellen van de merken met elkaar, zodat je weet wat het aanbod is. Een keuze maken is op deze manier een stuk makkelijker.
  • Kijk naar het vermogen: ontdek eerst wat het vermogen is van de kantenfrees in kwestie. Dit wordt uitgedrukt in Watt (W). Hoe hoger het vermogen, hoe beter. Een goede kantenfrees heeft een vermogen vanaf 720W.
  • Bekijk de functies: kijk ook naar de functies die een kantenfrees aanbiedt. Denk hierbij aan functies als temperatuurbewaking, de mogelijkheid om de freestafel te verstellen of de handmatige instelling van de freesdiepte.
  • Let op details: heeft de kantenfrees een freestafelsteun en zit er een afzuiger bij voor de stof? Dit zijn details die het verschil kunnen maken in de keuze in een kantenfrees. Handige extra’s zijn altijd mooi meegenomen.