Bovenfrees

Burghouwt staat voor je klaar: we helpen je graag om het beste gereedschap te vinden. Neem ons assortiment van bovenfrezen: je vindt hier een ruim aanbod van topmerken, zodat jij altijd zeker bent van een goede keuze. Om helemaal verzekerd te zijn van een goede keuze is het slim om de aandachtspunten te lezen en om te ontdekken wat Burghouwt’s keuze is voor de beste bovenfrees. Op deze manier kies je de juiste bovenfrees voor je klus en ben je zeker van een goed resultaat.

Lees meer
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Alles over de werking van de bovenfrees

De bovenfrees is een van de meest bekende freesmachines die verkrijgbaar is. Dit komt omdat de machine zeer breed inzetbaar is en daardoor voor veel klussen geschikt is. De bovenfrees bewerkt een materiaal vanaf boven: je beweegt het van bovenaf op het te bewerken materiaal, wat bijvoorbeeld hout is. De frees maakt een draaiende beweging: met de machine stuur je de frees over het oppervlak. Het is goed mogelijk om de freesdiepte zelf in te stellen, zodat je de beste resultaten behaalt.

Aandachtspunten: stappenplan bovenfrees kiezen

  • Toepassing: kijk van tevoren naar de klus die je moet uitvoeren. Een bovenfrees is vooral geschikt voor het bewerken van diverse houtsoorten. Je kunt er tal van decoratieve afwerkingen mee maken. Er zijn ook andere soorten freesmachines die wellicht beter passen wanneer je een wat meer specifieke klus moet uitvoeren.
  • Freesdiepte: de freesdiepte geeft aan hoe diep je in een materiaal kunt frezen. Bij de meeste bovenfrezen kun je dit zelf instellen: het is dan ook belangrijk op zoek te gaan naar een machine waarbij dit mogelijk is. Kijk hierbij naar de maximale freesdiepte van een machine.
  • Toerental: wat is het maximale toerental van een bovenfreesmachine? Hoe meer mogelijkheden je hierbij hebt, hoe specifieker je de machine kunt instellen.
  • Accessoires: welke accessoires worden geleverd bij de machine? Een bovenfrees is niets zonder de juiste frezen, omdat de frezen het belangrijkste werk doen. Kijk daarom goed naar de soorten frezen die worden geleverd of welke je er zelf bij moet bestellen.

Burghouwt’s keuze: dit zijn de beste merken

Burghouwt kiest voor Festool, Makita en Bosch als beste merken voor de bovenfrees. Zowel van Bosch, Festool als Makita vind je in het assortiment bij Burghouwt heel wat soorten bovenfrezen. Dit maakt het mogelijk om altijd de machine te vinden die aan jouw wensen voldoet. Vrijwel iedere Festool bovenfrees heeft een vermogen boven de 1000 Watt, waardoor je verzekerd bent van een krachtig stuk gereedschap. Verder bieden de bovenfrezen van Festool altijd vrij zicht op het freesbereik, waardoor je met veel overzicht en gemak aan de slag gaat. Bosch en Makita bieden zeer betaalbare en gebruiksvriendelijke bovenfreesmachines aan. Dit maakt Bosch, Festool en Makita volgens Burghouwt de beste merken voor het aanschaffen van een kwalitatieve en betrouwbare bovenfrees.